Wie is die tweede Marvel-schurk in 'Venom: Let There Be Carnage' nou eigenlijk?

Wie is die tweede Marvel-schurk in 'Venom: Let There Be Carnage' nou eigenlijk?

We leggen je vandaag uit wie Shriek is.

Carnage is niet de enige slechterik waar Eddie Brock mee te maken krijgt in Venom: Let There Be Carnage. In de nieuwe trailer zien we Frances Louise Barrison, a.k.a. Shriek (Naomie Harris) weer voorbijkomen.

In de trailer zien we Eddie een ontmoeting hebben met seriemoordenaar Cletus Kasady. Kasady staat in de comics (en straks in de film) bekend als de host van Carnage, een symbiote-kind dat door Venom gemaakt is toen Eddie Brock in de gevangenis zat en de twee los van elkaar bestonden.

Gevaarlijke krachten
De trailer laat onder meer zien hoe Shriek haar krachten gebruikt en daarbij een sonische knal loslaat. Dat is ook de crux van haar krachten, want ze kan geluidsgolven gebruiken als wapen en als schild.

In de comics heeft ze nauwelijks een oorsprongsverhaal. Shriek vertelde in Ravencroft - het instituut waar ze in behandeling was net als Kasady - dat ze vast zat na een moordreeks die leidde tot een ontmoeting met "een echt vreemde gast" die haar "behoorlijk letterlijk liet doordraaien".

Die vreemde gast is Cloak, die Shriek opsloot in de Darkforce Dimension. Daar draaide ze echt door en de artsen van Ravencroft probeerden haar te helpen, maar ze ontsnapte in de comics voordat ze daar in konden slagen.

Beschadigde ziel
Regisseur Andy Serkis vertelde al dat Shriek een "beschadigde ziel is die echt geleden heeft in haar jeugd. Maar ze heeft een echte kwetsbaarheid aan zich en lijdt echt pijn." Dat betekent niet dat je Shriek moet onderschatten, want "ze heeft een echt, echt gevaarlijke kant".

Dat betekent dus dat Venom het nog heel zwaar gaat krijgen in de nieuwe film van Sony Pictures!

NieuwsFilm

meest populair