James Gunn denkt dat kritiek Martin Scorsese op Marvel-films "pr-stunt" was

Zijn eigen films trekken zonder dat soort opmerkingen gewoon weinig media-aandacht, denkt Gunn.

James Gunn (Guardians of the Galaxy) ziet de eerdere Marvel-kritiek van regisseur Martin Scorsese (The Irishman) vooral als een soort "pr-stunt". Dat vertelt hij in de podcast Happy Sad Confused.

Scorsese, de topregisseur met ruim een halve eeuw ervaring, vindt de populaire superheldenfilms "geen cinema". Hij ziet meer overeenkomsten met "pretpark-attracties". Die uitspraken deed hij anderhalf jaar geleden in een interview en leverden hem een hoop kritiek op.

Gunn vermoedt nu dat Scorsese deze opmerkingen destijds vooral maakte om aandacht te trekken. "Ik vond dat vreselijk cynisch van hem. Hij leverde alsmaar commentaar op Marvel, maar het waren wel uitgerekend die opmerkingen die hem steeds aandacht gaven die hij anders niet zou krijgen", reageert de The Suicide Squad-regisseur.

Volgens Gunn zijn superheldenfilms nou eenmaal groter dan de prenten van Scorsese en krijgen blockbusters meer aandacht in de media. "Scorsese maakt zijn films in de schaduw van Marvel, dus het is logisch dat hij op deze manier aandacht zoekt", aldus Gunn. "Zijn eigen werk krijgt simpelweg minder aandacht dan hij zelf zou willen".

Gunn benadrukt echter dat hij persoonlijk niets tegen Scorsese heeft en zelfs deels kan begrijpen waar zijn opmerkingen vandaan komen. "Hij is een van de beste regisseurs die de wereld ooit heeft gekend. Ik vind zijn films geweldig", merkt hij op.

"En ik moet zeggen dat ik het op veel punten ook wel met hem eens ben. Er zijn nou eenmaal veel zielloze spektakelfilms die niet weerspiegelen wat zou moeten gebeuren".



NieuwsFilm

meest populair