'Star Wars' onthult het tragische einde van het kloonprogramma van Kamino

'Star Wars' onthult het tragische einde van het kloonprogramma van Kamino

Dat ging niet heel zachtzinnig eraan toe.

Star Wars heeft het duistere einde van het kloonprogramma van Kamino onthuld. Fans van de franchise vragen zich al sinds in Star Wars: A New Hope in een bijzin gerefereerd werd naar de Clone Wars, af waar dat precies om draaide.

In de film Star Wars: Attack of the Clones leerden we dat het conflict z'n naam kreeg vanwege de kloontroepen die het leger van de Republiek vormden. Star Wars: Revenge of the Sith liet zien hoe dat conflict eindigde, maar we wisten nog niet hoe het afliep met de planeet Kamino en haar kloonprogramma.

Hoe liep het af?
Gelukkig is er de animatieserie Star Wars: The Bad Batch, die in toenemende mate antwoorden geeft op dat soort vragen. De nieuwste aflevering, Return to Kamino, laat zien hoe het afliep met het programma van de planeet Kamino.

We wisten al dat Governor Tarkin de klonen te duur vond en hen ook geen geweldige soldaten vond. En dus wilde hij dat programma afschaffen, iets dat hij liet doen door stroman Vice Admiral Rampart.

Hij leidde het uitschakelen van de kloonfaciliteiten van Kamino. Elke bewoner van de planeet die verzet pleegde, werd vermoord. Het Keizerrijk nam verder de belangrijkste wetenschappers gevangen, om hen aan het werk te zetten en de Keizer te helpen bij zijn plannen met het maken van klonen.

Aan het einde van dit seizoen zien we hoe de ruimteschepen van het Keizerrijk de kloonfaciliteiten onder vuur nemen, vermoedelijk om ze voor altijd te vernietigen.

NieuwsFilm

meest populair