Gangsters en 'Star Trek': Dit wilde Quentin Tarantino maken

Gangsters en 'Star Trek': Dit wilde Quentin Tarantino maken

De regisseur gaat 't waarschijnlijk niet doen.

Filmmaker Quentin Tarantino werkte enige tijd aan een Star Trek-film. Dat was in 2017 even heel erg actueel, toen de schrijver en regisseur bekend maakte te overwegen een film in de franchise te maken.

Tarantino leek de ideale kandidaat om de decennia oude filmfranchise uit het slop te trekken en er weer iets nieuws van te maken. Hij pitchte zijn visie zelfs bij Paramount Pictures, dat vervolgens Mark L. Smith inhuurde voor het scenario. Maar in 2019 liet Tarantino weten de film niet te gaan maken.

Wat was het geworden?
Hoewel Tarantino nog altijd verbonden schijnt te zijn aan de volgende Star Trek-film, maar dan als producent, lijkt het er niet meer op dat zijn geplande film er nog gaat komen.

Gelukkig biedt dat de mogelijkheid voor Smith om over het project te vertellen: "Het liep via J.J. Abrams en Bad Robot. Ik had al wat dingen voor hen gemaakt, dus zij bieden mij altijd projecten aan. Maar Tarantino, hij wilde dit doen. En dus kwamen we bij elkaar en hadden we het over manieren om het gedaan te krijgen."

Vervolgens ontmoette hij Tarantino en kreeg hij een scène te zien die hij geschreven had. "Dat was een geweldige gangsterscène en hij las hem fantastisch voor. Ik vertelde hem dat ik echt boos was dat ik het niet opgenomen had. Het was zo waardevol, zo buitengewoon. Toen zijn we aan de slag gegaan. Ik ging 's avonds naar zijn huis om daar rond te hangen en dan keken we oude gangsterfilms."

De twee werkten samen aan het project en kwamen onder meer met materiaal op basis van die oude films. "Kirk zat erin, en al die andere personages ook. Ik denk dat het een op zichzelf staande aflevering zou zijn, een hele toffe aflevering met wat tijdreizen en andere wilde zaken."

NieuwsFilm

meest populair