'Batman Forever'-ster Val Kilmer vond het verschrikkelijk om Batman te spelen

'Batman Forever'-ster Val Kilmer vond het verschrikkelijk om Batman te spelen

Het kostuum zat nergens naar.

Dit weekend verscheen op Amazon Prime Video de documentaire Val Dat is een documentaire over het leven van acteur Val Kilmer en duikt diep in de verschillende films die hij gemaakt heeft.

Tussen de vele scènes over zijn carrière zitten ook interessante momenten over Batman Forever uit 1995 waarin de acteur de rol van Batman speelde. Dat blijkt hij helemaal geen fijne film gevonden te hebben.

Helemaal niet fijn
"Ik was geschokt en geloofde het niet, vooral omdat ik een afgelegen Batcave had verkend," vertelde Kilmer over het moment dat hij de rol aangeboden kreeg. "Naar Hollywood-standaarden is Batman de ultieme hoofdrol en een droom die uitkomt."

Hij nam de rol dan ook aan zonder het script te lezen. "Maar het jongensachtige enthousiasme dat ik voelde werd compleet verpest door de realiteit van het Batsuit. Je kan er bijna niet in bewegen en mensen moeten je helpen op te staan en te zitten. Ook kan je niets horen en na een tijdje stoppen mensen met je praten, waardoor je ook compleet in isolatie raakt."

Kilmer had vooral ook last van het feit dat hij zich "realiseerde dat mijn rol niets meer was dan komen opdagen en staan waar ik moest staan."

Hij vond het ook een worsteling dat andere acteurs die worsteling niet hadden. "Acteurs als Tommy Lee Jones en JIm Carrey hadden een compleet spel uitgedacht. Het was zo groot dat ik dacht dat wat ik deed geen verschil maakte."

NieuwsFilm

meest populair