Halle Berry deed 'Catwoman' enkel en alleen voor het salarisstrookje

Halle Berry deed 'Catwoman' enkel en alleen voor het salarisstrookje

De film was een gigantische flop, maar dit vindt de actrice niet zo erg.

Hoewel dat Halle Berry in 2002 een Oscar won voor haar rol in Monster's Ball, kreeg ze daarna helemaal niet zo veel interessante aanbiedingen voor nieuwe projecten. In een recent interview blikt de actrice hier nu op terug.

Berry dacht dat ze dankzij het felbegeerde gouden beeldje de rollen voor het oprapen zou hebben, maar het tegendeel bleek waar: "Ik dacht: 'Nu zullen allerlei geweldige scripts mijn kant opkomen en willen fantastische regisseurs met mij werken.' Maar nee... Het werd zelfs lastiger. Dat is de vloek van de Oscar, aangezien iedereen ineens meer van je verwacht."

Mindere projecten
Hierdoor kon Berry ook niet veel rollen meer weigeren. Dat geldt bijvoorbeeld voor haar titelrol in Catwoman. De 100 miljoen dollar kostende film was een gigantische flop. Zo zegt de actrice: "Ik ben eerlijk gezegd geen fan van de film, maar acteren is niet mijn hobby. Het is hoe ik voor mijn kinderen zorg."

Berry gaat verder door te zeggen dat het niet altijd even makkelijk is in de filmwereld: "Ik probeer altijd verwonderd en nieuwsgierig te blijven, maar als zwarte vrouw heb ik lang niet altijd alleen maar rollen gehad die ik geweldig vond."

Mooi salarisstrookje
De actrice kon de rol van Catwoman dan ook niet echt aan zich voorbij laten gaan, voornamelijk omdat dit een van de beste betaalde rollen uit haar hele carrière is. ''Daar is in mijn ogen niets mis mee,'' gaat ze verder. "Ik wil niet het gevoel hebben dat ik enkel prijswaardige acteerprestaties moet neerzetten."

NieuwsFilm

meest populair