DC-schurk Black Manta krijgt een veel grotere rol in 'Aquaman 2'

DC-schurk Black Manta krijgt een veel grotere rol in 'Aquaman 2'

Acteur Yahya Abdul-Mateen II vertelt over het script van de tweede film.

Yahya Abdul-Mateen II (The Trial of the Chicago 7) had maar een relatief kleine rol in Aquaman (2018), maar in de vervolgfilm - Aquaman and the Lost Kingdom - krijgt zijn personage Black Manta stukken meer te doen. Dat heeft de acteur onthuld in een interview met The Hollywood Reporter.

Het avontuur van Black Manta in het DC Extended Universe is nog niet afgelopen. Zoals de toegift aan het einde van eerste Aquaman-film al beloofde, is hij klaar om wraak te nemen op de waterheld.

Abdul-Mateen II is erg tevreden met zijn aandeel in de tweede film. "Ik vind het script van de tweede film beter dan dat van de eerste. We krijgen als acteurs allemaal goede momenten om een verhaal te vertellen", teaset hij aan het vakblad.

Volgens de acteur, die nog niet zo lang geleden een Emmy won voor zijn werk in de superheldenserie Watchmen, zal in Aquaman and the Lost Kingdom duidelijker te zien zijn wat zijn personage precies drijft.

"In de eerste film werd Black Manta slechts kort geïntroduceerd en leerden we niet heel veel over wat hem motiveert", aldus Abdul-Mateen II. "In deze film krijg ik iets meer ruimte om te bewegen en te ademen. Ik laat me van verschillende kanten zien".

Aquaman and the Lost Kingdom, wederom geregisseerd door James Wan (The Conjuring), is vanaf december 2022 in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair