Sony stelt 'Venom: Let There Be Carnage' wederom uit; 'Spider-Man: No Way Home' ook in gevaar?

Sony stelt 'Venom: Let There Be Carnage' wederom uit; 'Spider-Man: No Way Home' ook in gevaar?

De omstandigheden maken het uitbrengen van een blockbuster eigenlijk te risicovol.

Sony Pictures heeft besloten om de release van Venom: Let There Be Carnage opnieuw uit te stellen. De toenemende besmettingen met de deltavariant in de Verenigde Staten vormen daar naar alle waarschijnlijkheid de belangrijkste reden voor.

Bekijk de afbeelding
Marvel-fans moeten iets langer wachten voordat zij het langverwachte vervolg op de onverwachte kaskraker Venom (2018) in de bioscopen kunnen bekijken. Venom: Let There Be Carnage zou eigenlijk op 24 september in première gaan, maar de release is nu verschoven naar 15 oktober.

Te risicovol vanwege corona
Hollywood lijkt weer terughoudender te worden met het uitbrengen van zijn blockbusters; films die veel geld op moeten leveren. De financiële risico's lijken op dit moment nog te groot te zijn.

De opbrengsten van films die gedurende de pandemie in première zijn gegaan, vallen immers gemiddeld genomen behoorlijk tegen. Hoewel de aanvullende streamingreleases van sommige studio's ook het nodige geld in het laatje brengen, rinkelen de kassa's nog lang niet zoals voor het coronatijdperk.

Onderzoek onder Amerikaanse bioscoopbezoekers toont ook aan dat steeds minder mensen zich comfortabel voelen in de bioscoopzalen nu de deltavariant van het coronavirus steeds verder oprukt. De omstandigheden zijn al met al niet ideaal.

Nieuwe Spider-Man-film ook in gevaar?
Het uitstellen van Venom: Let There Be Carnage zou zomaar eens gevolgen kunnen hebben voor Spider-Man: No Way Home, eveneens een Marvel-film geproduceerd door Sony. Die prent moet in december verschijnen, maar een trailer ontbreekt nog altijd.

Volgens sommige fans en kenners is dat een teken dat de studio voorzichtig is met het opstarten van een promotiecampagne. Ook No Way Home moet een miljardenblockbuster worden en het afblazen van de release vanwege corona is financieel niet aantrekkelijk daar er dan later weer extra marketingkosten moeten worden gemaakt.

NieuwsFilm

meest populair