'Star Wars' onthult hoe Palpatine zichzelf wist te klonen in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

'Star Wars' onthult hoe Palpatine zichzelf wist te klonen in 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

In Star Wars: The Rise of Skywalker was Palpatine ineens terug. Nu weten we zo'n beetje hoe.

Star Wars heeft weer een belangrijk detail onthuld van de wijze waarop de klonen van Emperor Palpatine gemaakt werden. Daarmee wordt weer een deel van de gaten in Star Wars: The Rise of Skywalker gevuld.

De manier waarop Darth Sidious erin slaagde zijn duistere essentie te plaatsen in een nieuw lichaam dat een kloon van hemzelf was, was tot nu toe nog altijd onduidelijk. Gelukkig helpt de finale van de serie Star Wars: The Bad Batch met het oplossen van het raadsel. Let op: dit artikel bevat SPOILERS.

Kamino Lost
De finale van de serie heet Kamino Lost en doet die titel recht aan. Onder bevel van Tarkin wordt de kloonfaciliteit van Kamino verwoest door de keizerlijke vloot. In de aflevering zien we vooral hoe Clone Force 99 en hun jonge maat Omega proberen te overleven en te ontkomen terwijl de faciliteit in de zee zinkt.

Maar de laatste scène onthult hoe het Keizerrijk de middelen in handen kreeg om aan de slag te gaan met het maken van klonen.

Hoewel de kloners van Kamino grotendeels uitgeroeid werden, werd geneticus Nala Se gevangen door de hulp van Tarkin, Rampart, en naar een geheime faciliteit gebracht. Nala Se was de pionier die het mogelijk maakte Jango Fett te klonen en ervoor zorgde dat klonen als de Bad Batch en Omega unieke vaardigheden kregen.

De keizer klonen
Dat Nala Se betrokken is bij het kloonprogramma van Palpatine zegt heel veel. Zij hielp dus vermoedelijk gedwongen bij het mogelijk maken van de plannen van de keizer om de dood te overwinnen. Eerder al zagen we in de serie The Mandalorian hoe Moff Gideon ook bijdroeg aan de programma's om klonen te maken.

Daarmee lijkt het er steeds meer op dat de verschillende Star Wars-series de plotgaten gaan vullen.

NieuwsFilm

meest populair