Hoe gaaf is de nieuwe 'The Witcher'-film op Netflix?

Hoe gaaf is de nieuwe 'The Witcher'-film op Netflix?

Is de anime er een om te bekijken?

Eind 2019 verscheen op Netflix het eerste seizoen van de serie The Witcher en deze bleek de start van een flinke franchise op de streamingdienst. Eigenlijk zouden we eerst het tweede seizoen krijgen, maar door de coronahinder krijgen we nu eerst de anime The Witcher: Nightmare of the Wolf.

De animatiefilm van de Zuid-Koreaanse animatiestudio Studio Mir verschijnt aankomende maandag online en inmiddels zijn de eerste recensies online verschenen. Gelukkig voor de fans zijn deze erg positief.

Op Rotten Tomatoes zijn vijf recensies verzameld en de score staat nu op een volle 100 procent, met een 7.90/10 als gemiddelde beoordeling.

Een mooie introductie
"Als je je hebt afgevraagd waar The Witcher over gaat, dan is dit een mooie introductie tot de wereld van de romans van Sapkowski of de live-actionserie. Als je al een fan bent van The Witcher, is dit een absolute must-see, en ik heb meer V nodig," aldus Matthew Aguilar van ComicBook.com.

Witcher-fans vinden deze misschien een pulp-pleaser. Het is niet bepaald een doorbakken cake. Ondanks de korte smaak maken de paar zoete kruimels de film een solide zaak die meer verdient," meent Caroline Cao van Den of Geek.

En Michael Walsh van Nerdist: "Het is meer dan alleen een aanvulling op de serie. De film heeft iets te zeggen over deze wereld en de mensen die erin leven - wat ze willen van het leven en van zichzelf."


Nightmare of the Wolf laat zien hoe Vesemir (stem van Theo James) een Witcher wordt om te ontsnappen uit de armoede. Voor eer, glorie en uiteraard geld doodt hij monsters, maar als een nieuwe bedreiging verschijnt moet hij de demonen uit zijn verleden onder ogen komen. Zit jij maandag klaar?

NieuwsFilm

meest populair