James Wan liet zich voor 'Aquaman 2' door een horrorklassieker inspireren

James Wan liet zich voor 'Aquaman 2' door een horrorklassieker inspireren

De toon van het vervolg zal dan misschien ook wel want donkerder zijn.

Er lijken de nodige horrorelementen in het Aquaman-vervolg komen te zitten. De regisseur, James Wan, liet namelijk weten voor de sequel, Aquaman and the Lost Kingdom, geïnspireerd te zijn door Planet of the Vampires van de Italiaanse horrormaestro Mario Bava.

Heel erg gek is dit niet. Wan maakte al eerder Saw en The Conjuring en wil die stijl ook enigszins aanhouden: ''Ik kan het horrorgenre gewoon niet loslaten'' voegt hij toe.

Wat te verwachten
Planet of the Vampires gaat over twee ruimteschepen die neerstorten op een mysterieuze planeet waar spookachtige bewoners de lichamen van de overleden crewleden overnemen om de overlevenden uit te moorden. De film was ook al een inspiratiebron voor de cultfilm Alien.

Zo gaat Wan verder: ''Aquaman heeft veel mensen verrast en dat kwam deels omdat ze niet vertrouwd zijn met de comics. Die spelen zich af in een felgekleurde, vreemde wereld''.

''Sommige mensen waren dus verbaasd dat ik geen donkere en zwaarwichtige film had gemaakt. Ik doe dat inderdaad wel vaker maar vond dat voor Aquaman ongepast. Wat de sequel betreft, ik denk dat mensen nu sneller zullen aanvaarden welke richting we uitgaan omdat de wereld van Aquaman al geïntroduceerd is''.

The Trench
Eerder leek Warner Bros. een heuse horrorfilm in het DCEU te gaan maken, met de Aquaman-spin-off The Trench, rondom de monsters die kort in de film opduiken. Hier zou Wan zelf ook bij betrokken zijn, maar uiteindelijk werd hier toch vanaf gezien. Misschien dat de regisseur dus wel wat meer horror in het tweede Aquaman-avontuur zal willen laten zien.

NieuwsFilm

meest populair