Mark Hamill deelt een toffe foto van de 'Star Wars: Empire Strikes Back'-opnames

Dit beeld van achter de schermen ziet er tof uit.

Jim Pedd 22 augustus 2021 11:20 in Algemeen
Mark Hamill heeft een leuke The Empire Strikes Back-trivia geplaatst op een behind-the-scenes beeld van de film.

Op Dagobah krijgt Luke Skywalker zijn Jedi-training van Yoda. Daar wordt Luke geconfronteerd door een visioen van Darth Vader, waarop hij zijn nieuwe Jedi-training gebruikt om het hoofd van Vader af te hakken. Dat rolt over de grond, waarop Luke zijn eigen gezicht in de gebroken helm van Vader ziet.

Geinig moment
De scène komt op een cruciaal moment in de training van Luke. Hij wordt aangemoedigd door Yoda om de grot te betreden en wordt daar geconfronteerd met zijn grootste vijand: zichzelf.

Voordat hij de grot betrad, geloofde Luke dat Vader zijn grootste schurk zou zijn. Maar nu beseft hij zich dat zijn angst om te zwichten voor de Dark Side en Sith te worden de grootste is. Ook is het een slimme manier om alvast te laten zien dat Vader de vader van Luke is.

Het is een bekend en behoorlijk duister moment. Maar tijdens de opnames was het vooral leuk. Hamill legt namelijk uit dat hij echt zijn hoofd door de helm moest steken van onder de set. Hamill deelde twee foto's: eentje van de film zelf en eentje waarin we hem zien lachen in de helm.NieuwsFilm