WTF!? Hitchcock-klassieker 'Vertigo' (1958) wordt een computerspel

WTF!? Hitchcock-klassieker 'Vertigo' (1958) wordt een computerspel

Bekijk de trailer van deze opmerkelijke game.

Deze zagen we niet aankomen. Er wordt schijnbaar gewerkt aan een computerspel rondom Vertigo, de klassieke mysterieuze thriller uit 1958 van regisseur Alfred Hitchcock. Benieuwd? Bekijk hieronder de trailer van de game.


Het spel, dat in 2022 op PlayStation, Xbox en de Nintendo Switch zal verschijnen, vertelt een origineel verhaal dat elementen leent uit Vertigo en andere Hitchcock-films. De hoofdpersoon Ed Miller is compleet ongedeerd na een auto-ongeluk in Brody Canyon, Californië. Hoewel er verder niemand in de gecrashte auto zat, is hij ervan overtuigd dat hij samen met z'n vrouw en dochter was.

Duizelig
Ed raakt getraumatiseerd en begint last te krijgen van vertigo, een vorm van duizeligheid waarbij een gevoel van draaien of tollen wordt ervaren terwijl het lichaam die bewegingen feitelijk niet maakt. Hij gaat vervolgens in therapie en probeert erachter te komen wat er nou precies is gebeurd op de dag van het ongeluk.

De film Vertigo is een van de beroemdste films van Hitchcock. Een politieman verliest zijn vriendin na een ingewikkelde intrige en hij geeft zichzelf - niet ten onrechte - de schuld van haar dood. Enige tijd later ontmoet hij een exacte dubbelgangster, en begint alles weer vrolijk opnieuw.

Hitchcock maakte het zijn publiek niet makkelijk: de plot is zeer ingewikkeld, en je kunt je nooit aan de indruk onttrekken dat er iets mis is met de held. James Stewart speelt die twijfel mooi uit, Kim Novak is in twee gedaantes zijn geliefde.

NieuwsFilm

meest populair