Hugh Jackman werd door veel mensen gewaarschuwd voor een rol in 'X-Men'

Hugh Jackman werd door veel mensen gewaarschuwd voor een rol in 'X-Men'

Hij boekte groot succes als Wolverine, maar werd daarvoor gewaarschuwd.

Als je aan Hugh Jackman denkt, dan denk je nu aan Wolverine. Hij speelde de rol bijna twintig jaar lang. Maar nu blijkt dat diverse Hollywood-kennissen van Jackman hem waarschuwden voor de X-Men.

Heel wat mensen verwachtten ergens dat X-Men in 2000 een flop zou worden. Jackman kreeg daarom het advies om auditie te doen voor andere rollen, voordat X-Men in de bioscoop zou draaien.

Gewaarschuwd mens
Tijdens een interview met Collider, vertelde Jackman over het advies dat hij kreeg:

"Er waren twee of drie mensen die ik binnen Hollywood, en die zeiden: 'Gast, zorg ervoor dat je nog een rol vindt. We horen dat het geen succes wordt en dat is prima. Op dit moment heb je de hoofdrol in een film in Hollywood. Vertel hen gewoon niet dat het een comic-film is. Dat betekent niets. Zeg gewoon dat je de hoofdrol in een film speelt, zodat je andere audities krijgt en probeer iets te regelen voordat hij uitgebracht wordt, zodat ze je nog een kans geven'."'

Hoewel dat geen fijn advies is, is het ergens ook niet gek. Hollywood beschouwde en behandelde superheldenfilms toen nog niet als de gigantische successen die het nu zijn. Uiteindelijk speelde Jackman de rol acht keer.

NieuwsFilm

meest populair