Michael Gandolfini over zijn Tony Soprano versie in 'The Many Saints of Newark'

Michael Gandolfini over zijn Tony Soprano versie in 'The Many Saints of Newark'

Anders dan zijn vader.

James Gandolfini overleed op 51-jarige leeftijd in 2013. De acteur was te zien in de nodige films en series, maar zijn bekendste werk is toch wel ongetwijfeld zijn rol als Tony Soprano in de tv-reeks The Sopranos. Nu neemt zijn zoon, Michael, het stokje over.

Michael Gandolfini speelt namelijk een jonge versie van Tony Soprano in de prequel-film The Many Saints of Newark. Nu laat hij zich uit hoe het is om in de voetsporen van zijn vader te treden.

Lastige beslissing
Tijdens een recent interview met het Britse filmmagazine Empire noemt Michael de beslissing om Tony Soprano te spelen ''wellicht de moeilijkste van mijn hele leven''. Zo gaat hij verder door te zeggen: ''Ik probeerde me tijdens de opnames niet te veel op mijn vader te focussen''.

''Ik wilde mezelf niet onder druk zetten met het idee dat ik op het einde van de rit dichter naar mijn vader zou zijn toegegroeid. Mijn focus lag gewoon op het zo goed mogelijk acteren en Tony in elke scene spelen zoals dat van me gevraagd werd. Als ik namelijk aan mijn verdriet gedacht zou hebben had ik het hoogstwaarschijnlijk verknald''.

Andere versie
Tot slot laat Michael weten dat zijn versie van Tony Soprano toch anders is dan die van zijn vader: ''Het personage van mijn vader had eigenlijk een mooi en gevoelig innerlijk onder zijn agressieve uiterlijk. Mijn versie is juist het omgekeerde''.

''De Tony die ik speel is in de eerste plaats nieuwsgierig en gevoelig, absoluut geen schietgrage gangster. Hij is een een jonge man, maar beetje bij beetje wordt hij afgebroken en in de misdaadwereld gezogen''.

NieuwsFilm

meest populair