Netflix gooit de plannen met een van zijn grootste films compleet om

Netflix gooit de plannen met een van zijn grootste films compleet om

Extraction van Netflix krijgt een vervolg dat naar Europa komt.

Extraction 2, het geplande vervolg op een van de meest succesvolle films van Netflix, zal opgenomen worden in de Tsjechische hoofdstad Praag. De film met Chris Hemsworth had eigenlijk in Australië opgenomen moeten worden.

De crew was al begonnen met voorbereidingen in New South Wales. Maar kreeg vorige week te horen dat de productie verplaatst zou worden. De keuze is gemaakt door Netflix en AGBO, het productiebedrijf achter de film.

Corona en lockdowns
De keuze zou volgens bronnen van Variety voortkomen uit de vrees voor lockdowns als gevolg van coronabesmettingen.

Bovendien zou Hemsworth een vrij krappe agenda hebben, waardoor de film in de problemen zou kunnen komen als de opnames in Australië herhaaldelijk stilgelegd worden. De komende maanden moet de film al opgenomen worden, want Hemsworth wordt in november of december weer verwacht op de set van Mad Max-film Furiosa.

Gedurende een jaar was Australië juist een van de populairste bestemmingen voor filmproducties, vanwege goed coronabeleid en extra belastingvoordelen voor filmproducties. Maar door de lage vaccinatiegraad en de deltavariant gaat het niet meer zo lekker en zijn er lockdowns in onder meer Sydney, Melbourne en New South Wales.

NieuwsFilm

meest populair