'Aquaman and the Lost Kingdom' krijgt een veel complexer verhaal

'Aquaman and the Lost Kingdom' krijgt een veel complexer verhaal

Om het publiek geboeid te houden in Aquaman 2 moet dat wel volgens James Wan.

Aquaman and the Lost Kingdom zit complexer in elkaar dan de eerste film. Dat zegt regisseur James Wan tijdens een nieuw interview over de vervolgfilm.

De eerste solofilm draaide al in 2018 in de bioscoop en werd de eerste DCEU-film die meer dan 1 miljard dollar aan de box office opbracht. Het vervolg werd snel in ontwikkeling genomen en moet in december 2022 in de bioscoop draaien.

Veel complexer maken
Er is afgezien van de titel weinig bekend over de film, al is natuurlijk wel duidelijk dat Jason Momoa weer de rol van Aquaman speelt. Ook komen Queen Mera, Ocean Master en Black Manta voor in de film. Die laatste treedt nu meer naar voren als grote schurk.

Wat Wan betreft was het voor hem vooral van belang om een complexere film te maken. Hij vindt het publiek namelijk slimmer tegenwoordig, waardoor een film wat hem betreft ook niet al te gemakkelijk te doorgronden mag zijn.

Dat leidt tot een belangrijke conclusie: "Er zitten meer complexiteiten in Aquaman 2 dan in de eerste film. Dat zijn van die dingen die ik onderweg heb opgepikt en als filmmaker echt interessant vind. Ik probeer na elke film de lessen die ik geleerd heb, mee te nemen naar mijn volgende."

NieuwsFilm

meest populair