Paul Schrader (First Reformed) haalt uit naar 'besmettelijke' cancelcultuur

Paul Schrader (First Reformed) haalt uit naar 'besmettelijke' cancelcultuur

De regisseur zegt dat hij moet oppassen met wat hij zegt, anders zou hij wel eens het volgende slachtoffer kunnen zijn.

Paul Schrader, o.a. bekend van First Reformed maar ook als schrijver van cultfilms als Taxi Driver en Raging Bull, komt binnenkort met zijn nieuwste project, genaamd The Card Counter. De film met Oscar Isaac zal zijn wereldpremière in Venetië beleven, maar tot die tijd zal de regisseur niks meer posten op sociale media.

De reden hiervoor? Schrader is bang dat dingen die hij zegt uit context gehaald zullen worden: ''Mijn distributeur, Focus Features, waarschuwde me dat alles wat ik zeg verdraaid kan worden tot clickbait. Ik heb geen zin om dat risico te nemen en dat vervolgens alle interviews daarover gaan en men de film zelf vergeet''.

Cancelcultuur
De regisseur is van mening dat slechte reclame niet bestaat, maar hij is wel op zijn hoede voor de cancelcultuur, die in zijn ogen te ver gaat: ''Meer een meer carrières zijn, en worden nog steeds, geëindigd door beschuldigingen waarvoor de mensen in kwestie niet officieel zijn aangeklaagd. Denk bijvoorbeeld maar aan Kevin Spacey, Scott Rudin of Johnny Depp. De lijst is lang''.

''De cancelcultuur is net als een virus heel besmettelijk. Stel je voor, dat een vriend van je zegt dat hij valselijk wordt beschuldigd van vreselijke dingen, ga je hem dan nog verdedigen? Maar weinig mensen durven dat, omdat ze zelf dan ook 'besmet' kunnen raken''.

Nieuwe film
Ten slotte liet de regisseur zich uit over alweer een nieuw project, genaamd The Master Gardener. Voor deze film heeft hij al twee grote namen weten te strikken, namelijk Joel Edgerton en Sigourney Weaver.

Het verhaal gaat over de tuinman (Edgerton) van een rijke weduwe (Weaver) die de opdracht krijgt om haar eigenzinnige nichtje onder zijn vleugels te nemen. Daardoor komen duistere geheimen aan het licht.

Zo zegt Schrader: ''Oorspronkelijk zou de film enkel rond een van mijn typische mannelijke hoofdpersonages draaien, maar toen kwamen er twee vrouwen bij en werd het verhaal complexer en unieker''.

NieuwsFilm

meest populair