Eerste recensies 'The Hand of God' van Netflix en Paolo Sorrentino: De moeite waard?

Is het een meesterwerk van Oscar-winnaar Sorrentino?

Jim Pedd 4 september 2021 12:36 in Featured
Oscar-winnaar Paolo Sorrentino komt in december met een nieuwe film op Netflix: The Hand of God. Vanaf 15 december kan je 'm op Netflix streamen. Deze week ging 'ie echter al in première tijdens het filmfestival van Venetië.

Vandaag zetten we de eerste recensies voor je op een rij.

In The Hand of God volgen we het verhaal van een jongetje, Fabietto Schisa, tegen de achtergrond van het tumultueuze Naples van de jaren tachtig. The Hand of God is een verhaal vol onverwacht plezier, waaronder de komst van voetballegende Diego Maradona, maar ook vol onverwachte tragedies. Het lot speelt zijn rol, waarbij plezier en tragedie onderling verstrengeld raken.

De eerste recensies
Telegraph: "Sorrentino en zijn cast laten deze jeugdherinneringen heel verfrissend overkomen. En net als onze eigen scherpste herinneringen aan onze tienertijd, maakt het gevoel van nostalgie ze niet minder."

Variety: "Je ziet de rijkere, betere, subtielere film die probeert onder het drukkende Hand of God uit te komen."

The Wrap: "Je zou hopen dat het verloop van tijd hem een goede melancholische afstand tot het materiaal zou geven. Maar Sorrentino geeft deze herinneringen vrij plat en onaantrekkelijk weer."

IndieWire: "Een versoberend autobiografisch coming-of-age verhaal over een tiener uit Naples, wiens hele wereld verloren gaat en tegelijk hersteld wordt in één ademteug."

The Playlist: "The Hand of God is Paolo Sorrentino's meest intieme en persoonlijke werk, zijn magnum opus en helaas: La Grande Bellezza blijft met afstand zijn beste film."

NieuwsFilm