Jolie haalt uit naar Pitt: "Hij bleef samenwerken met producent die mij misbruikt heeft"

Jolie haalt uit naar Pitt: "Hij bleef samenwerken met producent die mij misbruikt heeft"

De actrice vertelt in een nieuw interview openhartig over haar ervaringen met de gevallen Hollywoodproducent.

Angelina Jolie was diep teleurgesteld in Brad Pitt toen hij opnieuw besloot samen te werken met Harvey Weinstein nadat ze hem had verteld ook door de gevallen Hollywoodproducent misbruikt te zijn. Dat deelt de actrice in een uitgebreid interview met The Guardian.

In dat gesprek vertelt Jolie over haar ervaringen met misbruik. In 2017 onthulde ze ook een van de slachtoffers van Weinstein te zijn. Die producent werd door tientallen vrouwen beschuldigd en zit inmiddels achter de tralies.

"Ik heb met hem gewerkt toen ik jong was", vertelt Jolie over haar ervaring met Weinstein. De actrice was 21 toen ze in de door Miramax geproduceerde film Playing By Heart speelde.

Volgens Jolie lijkt haar ervaring op die van veel andere vrouwen. Weinstein heeft haar niet fysiek misbruikt, maar probeerde dat wel. "Hij ging duidelijk een grens over en ik wist niet hoe snel ik moest wegkomen", vertelt ze.

Ook dat is misbruik, meent Jolie. "Als het je lukt om uit een kamer te ontsnappen, denk je dat hij het probeerde, maar niet daadwerkelijk heeft gedaan. De waarheid is echter dat de poging en de ervaring van zo'n poging ook misbruik is", zegt ze daarover.

Na die nare ervaring, heeft Jolie nooit meer met Weinstein willen samenwerken. Ze vertelt zelf: "Vanaf dat moment ontweek ik hem en waarschuwde ik anderen voor hem".

Ze vertelt verder dat het haar enorm veel pijn deed toen haar toenmalige man Brad Pitt later nog wel meerdere keren met Weinstein samen besloot te werken. "Het voelde alsof hij mijn ervaringen met Weinstein niet serieus nam. Daar hebben we flink ruzie over gehad", aldus Jolie.

NieuwsFilm

meest populair