Lovende recensies voor 'Spencer' over prinses Diana: Eerste Oscar voor Kristen Stewart?

De film ontvangt veel lovende kritieken.

Jeffrey Kouters 4 september 2021 16:17 in Algemeen
Kristen Stewart gooit hoge ogen op het filmfestival van Venetië met haar vertolking van prinses Diana in Spencer. De eerste recensies voor de dramafilm van regisseur Pablo Larraín (Jackie) klinken ontzettend positief.

Gisteren ging Spencer in première op het filmfestival van Venetië. Volgens de aanwezige recensenten is de prent een absolute topper. Op het moment van schrijven heeft Spencer een score van 87 procent op Rotten Tomatoes met een 7.7 als gemiddeld cijfers (op basis van 15 recensies).

Xan Brooks van The Guardian is erg te spreken over Stewarts vertolking van Diana. "Stewart is ontzettend overtuigend in de titelrol. Haar Diana gedraagt zich ongemakkelijk en gemanierd, precies zoals ze daadwerkelijk was", schrijft hij. "Ze weet op effectieve wijze de pijn over te brengen van een vrouw die zo geprogrammeerd en geïsoleerd is dat het voelt alsof ze niet kan ontsnappen en uit het oog is verloren wie ze echt is".

In Venetië vermoeden de aanwezige journalisten en insiders zelfs dat de rol de Twilight-actrice zomaar eens haar eerste Oscarnominatie op zou kunnen leveren.

Ook de rest van de film valt in de smaak. Owen Gleiberman van Variety omschrijft Spencer als een "meeslepend drama". Hij schrijft: "Deze film heeft het lef en de verbeeldingskracht om Diana niet neer te zetten als een prinses, maar als de eigenzinnige vrouw van vlees en bloed die ze was, en weet een soort droomprojectie te creëren van haar innerlijke leven".

Toch is er ook kritiek. Kevin Maher van de Britse Times is bijvoorbeeld minder te spreken over de prent. Hij geeft Spencer twee uit vijf sterren. "Het verhaal van prinses Diana heeft een arthouse-make-over gekregen in deze irritante mengelmoes die scènes uiteenlopend van dromerige intrige tot lachwekkende kitsch bevat", vindt Maher.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair