Waarom 'Venom: Let There Be Carnage' maar 90 minuten duurt

Waarom 'Venom: Let There Be Carnage' maar 90 minuten duurt

Andy Serkis koos bewust voor een vlotte filmervaring.

Fans waren enigszins verbaasd toen bekend werd dat Venom: Let There Be Carnage maar een speelduur heeft van zo'n 90 minuten. Dat is immers vrij kort voor een moderne superheldenfilm. Regisseur Andy Serkis heeft nu toegelicht waarom hij hiervoor heeft gekozen.

"Het is vanaf het begin af aan onze bedoeling geweest om deze film als een spannende achtbaanrit te maken. Snel, stoer en niet onnodig veel expositie", vertelt hij in een interview met IGN.

"Maar dat gezegd hebbende, denk ik dat we een mooie balans hebben weten te vinden. Er zit voldoende ruimte in de film om een band te vormen met de personages. We wilden niet steeds haastig doorgaan naar het volgende gevecht of actiemoment".

Volgens Serkis wilden de makers ook niet te lang wachten voordat Carnage (Woody Harrelson) ten tonele zou verschijnen. Daarnaast verzekert hij dat de film voldoende tijd zal besteden aan de relatie tussen Eddie en Venom (Tom Hardy).

In de monteerkamer probeerde de regisseur er ook voor te zorgen dat de komische momenten steunen op gemeende emoties en gevoelens.

"Je wordt als kijker direct het verhaal ingezogen. Zodra Carnage tot leven komt, gaat Eddie direct achter hem aan. Het verhaal had min of meer een eigen energie en tempo waar gewoon niet aan te ontsnappen was", legt hij uit.

NieuwsFilm

meest populair