Nicolas Cage zegt nooit te stoppen met films maken

Nicolas Cage zegt nooit te stoppen met films maken

Gaat de Oscarwinnaar ooit stoppen?

Acteur Nicolas Cage was jarenlang hét talent in Hollywood. Hij won een Oscar voor de film Leaving Las Vegas uit 1995 en speelde in titels als Moonstruck, Wild at Heart, The Rock, Face/Off, Adaptation. en National Treasure. Tegenwoordig zit hij sporadisch in grote Hollywoodfilms.

Met zijn aandeel in al die grote films, was hij tijdenlang een van de beste betaalde acteurs in Hollywood. Maar hij bleek een behoorlijk gat in zijn hand te hebben en kocht een riant aantal huizen over de hele wereld.

Het bleek echter ook dat hij deels geen belastingen betaalde en flinke schulden opbouwde. Het gevolg was dat hij deze jarenlang moest af betalen en daardoor vele magere filmrollen accepteerde.

Nooit met pensioen!
"Nee nee nee. Nee nee. Dat kan niet gebeuren," zei Cage over een eventueel pensioen. "Om te doen wat ik doe in de filmbusiness is als een beschermengel voor mij geweest. Ik heb dit nodig. Ik ben gezonder als ik aan het werk ben, ik heb een positieve plek nodig om mijn levenservaring te uiten, en het filmmaken heeft me dat gegeven."

"Ik ga dus nooit met pensioen. Waar sta ik nu op, 117 films? Mijn reactie op mensen die zeggen 'Je werkt te veel' was altijd 'ik hou van werken, en het is gezond, ik ben blij als ik werk, en trouwens, jongens als Cagney en Bogart deden honderden films'," vervolgde de acteur die er later achter kwam dat de genoemde acteurs elk minder dan 100 films hebben gemaakt. "Toen ik dat checkte, was ik van 'oeps'..."

Nog vele Nic Cage-films onderweg
Als we op de IMDb kijken, dan zien we dat Cage nog heel wat plannen heeft. Zo werkt hij samen met Amazon Studios aan een serie en gaat hij nog aan de slag met de films The Unbearable Weight of Massive Talent, The Retirement Plan, The Old Way en Butcher's Crossing. Vast niet de laatsten!

Hieronder de trailer voor een van zijn laatste films, Prisoners of the Ghostland met ook Sofia Boutella, Bill Mosley, Nick Cassavetes en Tak Sakaaguchi.



NieuwsFilm

meest populair