Misleidende setvideo 'Spider-Man: No Way Home' blijkt deepfake

Misleidende setvideo 'Spider-Man: No Way Home' blijkt deepfake

Dus geen Andrew Garfield en Tobey Maguire?

Krijgen we in Spider-Man: No Way Home naast de schurken uit de eerdere Spider-Man-films ook de titelhelden van Tobey Maguire en Andrew Garfield te zien? Dat zal waarschijnlijk een vraag blijven tot de film midden december verschijnt.

De afgelopen weken verschenen er enkele "gelekte video's" waarin Garfield te zien zou zijn op de set van No Way Home. Deze video's zouden het bewijs zijn dat Sony Pictures en Marvel Studios een plekje zouden hebben voor de oud-Spinnemannen.

Andrew Garfield niet opset No Way Home
Garfield kwam daarna met flink wat ontkenningen en ook onlangs liet hij weten dat de beelden "Photoshop" zouden zijn. Nu blijkt dat de beelden ook daadwerkelijk nep zijn. De maker heeft bevestigd dat de video deepfake is.

Deze video heb ik gisteren tijdens de lunch gemaakt," aldus YouTuber Alex Cerrato tegenover The Direct. "Het was voor mij duidelijk dat deze nooit iemand voor de gek zou houden die iets weet van VFX. Maar voor de gemiddelde mens was het voldoende bewijs."

Cerrato leverde ook bewijs dat de video in elkaar is gezet. Check zijn video How I trolled the entire Internet - Andrew Garfield DeepFake maar op zijn YouTube-kanaal.

NieuwsFilm

meest populair