Brad Pitt en Angelina Jolie vechten het uit voor een kasteel van 164 miljoen dollar

Het lijkt nog wel even te gaan duren...

FilmTotaal 23 september 2021 10:00 in Celebrity
Brad Pitt en Angelina Jolie zijn al sinds 2019 officieel gescheiden nadat dit 3 jaar eerder door Jolie werd aangevraagd. Het moddergooien lijkt echter wel nog even door te gaan. Nu is er weer 'een strijd' gaande tussen de twee acteurs i.v.m. hun 164 miljoen dollar Chateau Miravel.

Pitt's bedrijf, Mondo Bongo, heeft nu het bedrijf van Jolie, Nouvel, voor de rechter gesleept. Mondo Bongo beweert namelijk dat Jolie Pitt ervan weerhoudt iets met zijn aandelen van het kasteel en de bekende wijnmakerij te doen.

Cijfers
Pitt en Jolie kochten het prestigieuze landgoed in 2008, en de rechten waren zo verdeeld dat 60% uitging naar Mondo Bongo, de overige 40% naar Nouvel. In 2013 vond Pitt het wel zo eerlijk om dit gelijk te verdelen, dus werd er 50-50 van gemaakt.

Jolie schijnt nu echter misbruik van deze situatie te maken en wil haar aandelen terug verkopen aan Quimicum, het bedrijf dat Chateau Miravel bezit en controleert. Mondo Bongo heeft echter het voorkooprecht behouden.

Genoeg is genoeg
Ook zeggen zei dat Jolie's Nouvel "de afgelopen 4 jaar niet in het belang van Quimicum heeft gehandeld, aangezien ze betalingen en rekeningen bleef uitstellen en niet op zoek ging naar een nieuwe manager".

Tot slot wil Pitt's bedrijf nu dan ook terug gaan naar de originele 60-40 procent, aangezien zij zich wel aan de regels houden. Dit wordt echter niet zomaar geaccepteerd door Jolie en co. waardoor wéér een nieuwe rechtszaak nodig is...

NieuwsFilm

meest populair