Toekomst van 'Star Wars' moet echt een heel andere kant op gaan

Star Wars: Visions is mogelijk een visioen op de toekomst.

Jim Pedd 23 september 2021 17:20 in Algemeen
Producenten Kanako Shirasaki en James Waugh vertellen dat de Disney+-animatieserie Star Wars: Visions mogelijk van invloed gaat zijn op de toekomst van de hele Star Wars-franchise.

Star Wars: Visions is een geanimeerde anthologie-serie die door Lucasfilm is ontwikkeld, in samenwerking met een zevental Japanse anime-studio's. De serie staat ver van de eerste geanimeerde projecten van Lucasfilm vandaan, maar lijkt zomaar eens het begin van een nieuw tijdperk in te kunnen luiden.

Star Wars: Visions
Hoewel Star Wars: Visions een vrij experimentele serie is, vertellen Shirasaki en Waugh dat deze impact kan hebben op toekomstige verhalen in de franchise.

Dat is verrassend nieuws gezien eerdere opmerkingen van het tweetal, dat toen juist vertelde dat de serie niets doet met het canon van de franchise. Daardoor zou er optimaal creatieve vrijheid geboden kunnen worden.

Shirasaki en Waugh spraken hierover met CNET. Volgens hem zijn er geen plannen om de serie canon te maken, maar twijfelt hij niet "dat er dingen zijn die in Visions zitten, en uiteindelijk deel worden van het weefsel van Star Wars de komende decennia."

"Elk deel van Star Wars heeft uiteindelijk invloed op toekomstige vertellers van Star Wars," ging Waugh verder.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Popcultuurfreak

Avatar

Dat deed het al. Gezien dat de oude cast zo goed als niet in het daglicht werden gezet. Als Disney al vanaf het begin dit volledig deed in plaats van met een half hart 'vervolgen' maken dan hadden ze waarschijnlijk nu minder zorgen.

Gelukkig is er de originele trilogie er nog. Prequels ook die ondanks haar fouten wel veel lore aan het universum hebben toegevoegd. Je kan er van alles over zeggen, maar de creativiteit was er tenminste wel.

GreenHornet

Avatar

Er is genoeg content ook uit de games

SteefL

Avatar

Ik moet t nog kijken, maar er doorheen zappende leken mij die anime filmpjes een weinig toevoegend experiment... Iemand hier ze al helemaal gekeken?

NieuwsFilm

meest populair