Toekomst van 'Star Wars' moet echt een heel andere kant op gaan

Toekomst van 'Star Wars' moet echt een heel andere kant op gaan

Star Wars: Visions is mogelijk een visioen op de toekomst.

Producenten Kanako Shirasaki en James Waugh vertellen dat de Disney+-animatieserie Star Wars: Visions mogelijk van invloed gaat zijn op de toekomst van de hele Star Wars-franchise.

Star Wars: Visions is een geanimeerde anthologie-serie die door Lucasfilm is ontwikkeld, in samenwerking met een zevental Japanse anime-studio's. De serie staat ver van de eerste geanimeerde projecten van Lucasfilm vandaan, maar lijkt zomaar eens het begin van een nieuw tijdperk in te kunnen luiden.

Star Wars: Visions
Hoewel Star Wars: Visions een vrij experimentele serie is, vertellen Shirasaki en Waugh dat deze impact kan hebben op toekomstige verhalen in de franchise.

Dat is verrassend nieuws gezien eerdere opmerkingen van het tweetal, dat toen juist vertelde dat de serie niets doet met het canon van de franchise. Daardoor zou er optimaal creatieve vrijheid geboden kunnen worden.

Shirasaki en Waugh spraken hierover met CNET. Volgens hem zijn er geen plannen om de serie canon te maken, maar twijfelt hij niet "dat er dingen zijn die in Visions zitten, en uiteindelijk deel worden van het weefsel van Star Wars de komende decennia."

"Elk deel van Star Wars heeft uiteindelijk invloed op toekomstige vertellers van Star Wars," ging Waugh verder.

NieuwsFilm

meest populair