Marvel-basher Martin Scorsese wel fan van 'Spider-Man'

De legendarische filmmaker liet zich positief uit over de Marvel-films over de Spinneman.

Bram de Groot 23 september 2021 17:28 in Algemeen
Alweer even geleden liet Martin Scorsese zich kritisch uit over de films van bijvoorbeeld Marvel Studios. De superheldenfilms zouden "geen cinema" zijn en te vergelijken zijn met een achtbaan.

Ondanks dat deze films voor velen uitstekend vermaak blijken te zijn, kan niemand ontkennen dat ze niet het niveau hebben van een gemiddelde Scorsese-film. Maar Scorsese (Silence, The Irishman) keek niet altijd zo naar Marvel-films.

Er is nu een oud interview opgedoken waaruit blijkt dat de regisseur wel onder de indruk is/was van Spider-Man uit 2002 van Sam Raimi.

Scorsese onder de indruk van Spider-Man
In de documentaire A Decade Under the Influence uit 2003 liet de regisseur zich positief uit over de films van Raimi. "De Spider-Man-films, de films van Sam Raimi vind ik eigenlijk best leuk. En ik ben heel blij dat het een groot succes was."

Uiteraard verschenen er na 2003 nog veel meer Marvel-films en deze waren zeker niet allemaal even goed. Het Marvel Cinematic Universe zorgde voor nog meer films in het subgenre. In 2008 werd er gestart met een of twee films per jaar en als alles naar wens verloopt zien we komende jaren misschien wel zeven of meer films per jaar in het Marvel Cinematic Universe en Sony's Spider-Man Universe.

1 Reactie

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Spiderman 2 blijft beste nog steeds, samen met First Class en DoFP Xmen

NieuwsFilm

meest populair