Netflix jaagt op alle Roald Dahl-rechten

Komende jaren waarschijnlijk veel van zijn verhalen in film- en serievorm op Netflix.

Bram de Groot 23 september 2021 18:37 in Algemeen
Op dit moment werkt Netflix al aan een aantal projecten die gebaseerd worden op de verhalen van schrijver Roald Dahl. Nu lijkt het erop dat Netflix het daar niet bij laat zitten en het gerucht gaat dat de streamingdienst aast op de rechten van alle boeken van Dahl.

Via Bloomberg komt het bericht tot ons dat Netflix de rechten wil aankopen en de bevestiging zou mogelijk al binnen enkele dagen volgen. Volgens Bloomberg zou het voor Netflix zijn grootste aankoop tot op heden zijn.

Roald Dahl straks van Netflix?
Netflix kocht in het verleden al eens Millarworld, maar de aankoop van de Roald Dahl-rechten zou een veel grotere zijn.

Netflix werkt op dit moment al aan een animatieserie over het boek Charlie and the Chocolate Factory en het vervolg Charlie and the Great Glass Elevator. Ook zou er een animatieserie moeten verschijnen over de Oompa Loompa-figuren. Thor: Love and Thunder-regisseur Taika Waititi zou zich met de animatieseries bemoeien.

Netflix zou ook werken aan een live action-film gebaseerd op de Broadway musical-uitvoering van Matilda. Warner Bros. start binnenkort met ook een Dahl-verfilming, namelijk de Willy Wonka-prequelfilm met Dune-acteur Timothée Chalamet.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SunChaser

Avatar

de deal is al rond

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-58648566

kokosnoot

Avatar

Zij liever dan Disney!!

NieuwsFilm

meest populair