Johnny Depp over cancelcultuur: "Niemand is veilig ook jij niet!"

De acteur liet zich erover uit tijdens een recent filmfestival.

Een tijdje terug kwam er al een artikel langs op FilmTotaal waarin stond dat Johnny Depp een carriereprijs zou ontvangen tijdens het San Sebastian Film Festival in Spanje. Ondanks het feit dat niet iedereen het hiermee eens was, kwam het er toch van en liet de acteur zich uit over de cancelcultuur.

Depp zei namelijk een slachtoffer van de cancelcultuur te zijn geworden. De acteur verloor in september 2020 een rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun, waarin hij beschuldigd werd van partnergeweld tegen zijn ex-vrouw Amber Heard.

Verschil
Het duurde dan ook niet lang voordat Warner Bros. Depp vroeg niet terug te keren voor de bekende Fantastic Beasts-franchise. Ook lijkt het erop dat hij niet opnieuw te zien zal zijn in de geliefde Pirates of the Caribbean-reeks.

Terwijl Depp dus nog maar lastig aan de bak komt, acteert Heard wel gewoon vrolijk door. Zo zal de actrice in Aquaman 2, eveneens van Warner Bros., te zien zijn, terwijl er ook veel documenten uitkwamen waaruit bleek dat Heard ook niet onschuldig was.

Cancelcultuur
Tijdens de prijsuitreiking zei Depp het volgende: "De cancelcultuur is zo uit de hand gelopen dat niemand nog veilig is. Eén enkele zin is al genoeg om je onderuit te halen. Dat is niet alleen mij maar ook veel andere mensen overkomen, zowel mannen als vrouwen".

"Maar ook kinderen worden ermee geconfronteerd. Jammer genoeg beginnen zij op een gegeven moment zelfs te denken dat cancelcultuur normaal is of dat het probleem bij hen ligt. Dat is echter niet zo".

De acteur deed ook een oproep om onrechtvaardigheid te bestrijden: "Als jij, iemand die je graag ziet of iemand in wie je gelooft onrechtvaardig wordt behandeld, moet je voor jezelf of hen opkomen en niet stil blijven!"

NieuwsFilm

meest populair