Bij deze bioscoop ben je ook zonder Coronapas welkom

Sinds gisteren kun je alleen met de Coronapas naar de film.

Bram de Groot 26 september 2021 22:30 in Algemeen
Een paar dagen geleden plaatsten we een poll met de vraag wat onze bezoekers dachten van de impact van de Coronapas op de mate waarop ze de bioscoop bezoeken. Zo'n 43% dacht dat hij of zij minder of niet naar het witte doek zou gaan.

Sinds gisteren is de Coronapas van kracht en net als in de horeca zijn er mogelijk bioscopen die het weigeren om te vragen naar de Coronapas. Via Het Parool wordt duidelijk dat studentenbioscoop Kriterion in Amsterdam heeft besloten om geen Coronapas te vragen aan bezoekers.

Zonder Coronapas welkom bij Kriterion
"Na het bespreken van verschillende plannen zijn we uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat we niemand de toegang tot ons pand willen verbieden," laat de bioscoop weten in een bericht op Instagram.

De bioscoop gaat wel andere regels hanteren. Slechts twee derde van de zaalcapaciteit is beschikbaar voor bezoekers en bij feesten en festivals wordt er wel vastgehouden aan het beleid over de toegangsbewijzen.

Wat zeg jij? Ben jij gisteren naar de bioscoop geweest en werd jouw QR gescand?26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieWanker

Avatar

Die kunnen dus binnenkort bezoek verwachten van een stel NSB'ers. Want je kunt er donder op zeggen dat die professionele mensenrecht schenders ook die berichten lezen.

Leo Teenhakker

Avatar

De NSB-ers van Pownews of de Telegraaf zullen hier zeker langsgaan om de organisators en bezoekers uit de tent te lokken met leugens en provocaties. Er zal zoveel aandacht en druk komen en Kriterion zal uiteindelijk afgeschilderd worden als Wappiebioscoop wat tot Kamervragen en gespeelde verontwaardiging zal leiden.

Gigan72

Avatar

Ook ik ben het niet eens met de regels
Maar de vergelijking met de corona regels en de nsb slaat nergens op.

Robbepost

Avatar

Wat een idiote opmerkingen MovieWanker en Leo Teenhakker.

Is het nou echt nodig om NSB-er te gebruiken. En het dan gek vinden dat je overkomt als wappie........

Pronk47

Avatar

jongens jongens laten we de oorlog er buiten laten,weten jullie überhaupt wel wat een N.S.B er Is?

Volksplein

Avatar

Nou Nou, niet zo lichtgeraakt. NSB-er wordt op het internet vaak gebruikt om "verraders" aan te duiden. Heeft verder niks met de coronaregels specifiek te maken.

Master Of Films

Avatar

Ik zat de update te lezen. Helaas, ze moeten wel. Het zijn idiote regels, maar absoluut niet te vergelijken wat in de jaren 40 werd gebruikt. Stop met alle WW2 vergelijkingen. Je kan net zo goed appels met peren vergelijken.

centr1no

Avatar

Eerst was alles kut omdat alles dicht moest blijven. Nu is dan eindelijk alles weer toegankelijk voor degenen die gezond zijn en bewust niet bij dragen aan de verdere verspreiding van dit virus en dan is het ook weer niet goed.
We hebben te maken met een pandemie! Hoe vlugger we er voor zorgen dat die verdwijnt, hoe vlugger we weer alles naar normaal kunnen brengen.
Net als alle andere maatregelen die we gehad hebben is dit tijdelijk!

Over de hele wereld zijn er miljoenen mensen die geen vaccinatie of medicijnen kunnen krijgen voor ook maar één van de vele besmettelijke ziektes die overal rondgaan en prima te behandelen zijn.
En wat doen de rijke, verwende en 'ontwikkelde' westernaren: ik ken het niet, wil het niet, ik vind het niet leuk dat er een sociale dwang is, het schaad mij persoonlijk niet, het is teveel moeite, mondkapjes zijn lelijk, met 5G kunnen ze je DNA beïnvloeden, science-fiction films zeggen dat dit het begin is voor een totalitaire staat en als alle anderen het doen dan hoef ik het toch niet te doen.

En dan ook nog die vergelijking met NSB-ers trekken?
Hebben jullie dan echt geen mensen in je omgeving die tegen je zeggen dat het eigenlijk een wonder is dat je zelfstandig naar het toilet kunt met zo weinig hersencapaciteit?

Goku32

Avatar

Geweldige bioscoop dat ze niet mee doen met deze onzin. Dit word mij bioscoop. Ik heb geen zin in allemaal onzin met pasjes en andere onzin dingen. Wil gewoon lekker de film zien en verder niks. Top bioscoop hopelijk gaan we lekker met ze alle Naar deze bioscoop in plaats van de media meeloper bioscopen

Goku32

Avatar

Centrn1 hahahaha dit is helemaal geen pandemie het is gewoon een griepje, mensen slaan door met al deze onzin. Nu mag je weer elkaar omhelzen maar je mag elkaar geen handje geven, het slaat allemaal nergens op. De overheid maak plannen om mensen weg te werken of niet meer toegankelijke te laten in de super markt, ik vind het allemaal triest en dat alleen voor een griepje

Sunspot

Avatar

Die Corona pas is puur om degenen die nog geen prik hebben gehaald te pushen dat wel te doen.

Als ze dat nou gewoon toegeven

ThEnd

Avatar

Het was wel even wennen om vandaag in een uitverkochte zaal te zitten op het Camera Japan Festival bij LantarenVenster.

Artificialis

Avatar

Ik voel mij er zeer ongemakkelijk bij om als gevaccineerd persoon ergens naar binnen te gaan waar ongevaccineerden niet welkom zijn. Na het einde van de apartheid in 1990 in Zuid-Afrika had ik niet verwacht dat we nog de dag zouden meemaken waarop we hier dit soort onderscheid zouden gaan maken. Hier moet je als moderne westerse beschaving gewoon niet aan beginnen. En deze overheid doet het toch.

En ik snap dat de situatie in Zuid-Afrika en de Tweede Wereldoorlog qua ernst totaal niet te vergelijken is met wat er nu gebeurt. Maar het is toch te gek voor woorden dat het eerst zo ernstig moet worden voordat mensen zich hiertegen gaan uitspreken? De constante negatieve berichtgeving over ongevaccineerden vind ik al een gevaarlijke tendens.

Ang3l

Avatar

Ja ik ben gisteren geweest en ja hij werd gescanned. 1 minuut "werk" en door. Niet zo zeiken mensen.

canton1975

Avatar

zij het net nog wou dat er meer helden gaan opstaan zoals Douwe bob heb nergens moeite mee maar wel wel met dwang dus een moderne dictatuur

Master Of Films

Avatar

Moderne dictatuur? Alsof men weet wat moderne dictatuur werkelijk inhoud. Jammer dat we hier geen rollende ogen smiley's hebben.

Master Of Films

Avatar

De eerste dag dat een coronatoegangsbewijs voor bioscoopbezoekers verplicht is, verloopt rustig. Dat laat de bioscoopkoepel NVBF desgevraagd weten aan persbureau ANP. Vanaf zaterdag moet iedereen vanaf dertien jaar een coronatoegangsbewijs bij zich hebben om toegang te krijgen tot een horecazaak, sportevenement of een kunst- en cultuurinstelling.

"Er is begrip onder de bezoekers en er zijn geen incidenten", zegt NVBF-voorzitter Gulian Nolthenius. Bezoekers moeten bij de deur kunnen aantonen dat ze maximaal 24 uur geleden negatief getest zijn op het coronavirus, van COVID-19 hersteld zijn of hiertegen volledig zijn gevaccineerd. Dat kan bijvoorbeeld via de CoronaCheck-app.

De bioscoopkoepel kan nog niets kwijt over de bezoekerscijfers van de eerste dag met de coronatoegangsbewijzen. Daarvoor is het volgens de voorzitter nog te vroeg om er iets over te zeggen.

Nolthenius benadrukt dat het belangrijk is de komende week nog even af te wachten "om een goed oordeel te kunnen vormen".

Eerder was de bioscoopkoepel kritisch over de verplichting van een coronapas bij een bioscoopbezoek. De sector stuurde een brandbrief naar de Tweede Kamer met het verzoek de plannen van het demissionaire kabinet aan te passen. De coronatoegangsbewijzen werpen volgens de NVBF een enorme bezoekersdrempel op waardoor het bioscoopbezoek flink zou teruglopen.

Bron: nu.nl

Enternalgamingyt

Avatar

De Nederlandse regering zat eerst we kunnen niks doen vanwege sociale en vrijheid regels en dit mag wel mensen die een vaccinatie hebben gehad kunnen nog steeds Covid-19 overbrengen dus wat heeft het zin je zorgt nu dat alle mensen die geen covid hebben gehad het nu gaan krijgen.. Goedzo regering van Nederland //stelletje kinderen in een zandbak zijn ze\\

Enternalgamingyt

Avatar

En iedereen heeft zijn eigen recht of ze wel of niet vaccineren... En als je ziet wat de bijwerkingen zijn die loszijn gelaten dan snap ik waarom ze nee zeggen..

Overlord

Avatar

Mensen lijken te vergeten dat die QR code wordt ingezet om meer vrijheden te krijgen, niet om deze in te perken. Vergelijkingen met NSB-er's is zeer ongepast. Ook niet als geintje. Helaas lijkt het tegenwoordig normaal om iedereen maar voor rotte vis uit te maken zonder rekening te houden met anderen. Beetje meer respect voor elkaar maakt het leven een stuk leuker

Rob

Avatar

Gisteren naar de bios geweest, QR code laten scannen.Geen probleem.

Het is wel, en ik hoop dat iedereen het hier met me eens kan zijn, dat je niet wilt dat bios en horecapersoneel nu ineens wetshandhavers zijn geworden.

Goku32

Avatar

Ang31, niet zo zeiken het gaat er om dat je word behandeld als een product van de overheid, en daar doe ik niet aan mee,

Goku32

Avatar

Overlord dat is geen vrijheid waar jij het over hebt, dat is onder dwang iets doen tegen je eigen principes in. Zo een QR code, wat krijgen we straks een chip in ons hoofd dat laat zien aan de overheid wat we doen en waar we zijn. Ga toch weg man ik doe er niet aan mee. Het begint bijna als de film te worden met snipes en stallone, diep triest

centr1no

Avatar

@ Goku32
Op het gevaar af dat je dit nooit zult lezen.
We hebben het over een geneesmiddel voor een virus.
Tegen de tijd dat ze daadwerkelijk een chip in je hoofd zouden willen stoppen mag je protesteren wat je wilt.
Je hebt het over 'de overheid' alsof dat één of ander crimineel, megalomaan mastermind is maar je hoeft maar één keer een kamerdebat te zien om te weten dat het een ongeregeld zootje is waarvan de meesten het te druk hebben met hun eigen ideeën om zich druk te maken over wereldoverheersing.
Als 'de overheid' al mensen weg zou willen werken dan zouden dat lui zijn zoals jou. De mensen die 'niet mee doen'. Ze hebben werkelijk geen enkele baat bij dit soort honderden miljoenen kostende problemen en al het gezeik waarmee ze moeten dealen omdat je het als overheid nooit goed doet.
Als er al instanties zijn die je zou moeten vrezen dan moet je het zoeken in de particuliere sector.
Tenzij je rigoureuze maatregelen hebt getroffen weten bedrijven als Microsoft, Apple, Samsung, Google, Facebook, Amazon, enz. precies waar je bent, wie je kent en ontmoet, wat je koopt, wat voor websites je bezoekt, welke programma's je installeert.
Je vind jezelf blijkbaar ook erg belangrijk om te denken dat 'de overheid' interesse zou hebben om jou te kunnen volgen.

Dat jij niet behandeld wilt worden als product van de overheid betekent dan dat je niet ingeschreven staat bij een gemeente, niet in een geregistreerde woning woont, geen belasting betaald, niet 'officieel' werkt maar dan ook geen uitkering of andere tegemoetkomingen ontvangt?
Je 'principes' gaan dan ook in tegen het idee van een rijbewijs of paspoort? Een VOG?

Je zegt 'onder onder dwang iets doen tegen je eigen principes in' maar wat voor rare principes zijn dat dan?
Je kunt het wel over principes, waarden en normen of rechten hebben maar het lijkt er op dat je die allemaal puur egoïstisch toepast.
Als ik of naasten in een risicogroep zitten, ik er voor mijn en hun gezondheid voor kies gevaccineerd te zijn en me netjes aan de maatregelen houd om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden dan wens ik niet geconfronteerd te worden met figuren die dit niet kunnen begrijpen of uit rare principes weigeren daaraan mee te werken.
Niemand heeft het recht mijn of eender wiens gezondheid dan ook in gevaar te brengen vanuit welk principe dan ook. Zelfs al zou het 'maar een griepje' zijn.
Ik wil uit principe niets met mensen zoals jou te maken hebben maar helaas vind uitgerekend de overheid dat we ook rekening moeten houden met 'anders denkenden'.
Het is met dank aan de overheid dat jij de vrijheid hebt je onzin te spuien. Je kunt doen of laten en denken en zeggen wat je wilt. Maar sommige dingen hebben consequenties en die zijn helemaal voor jezelf.

Discussies over dwang, vrijheid, principes e.d. zijn op dit moment alleen maar contraproductief.
De taak waar de hele wereldbevolking nu voor staat is zorgen dat we van dit virus af komen zodat alles weer naar normaal kan. Het is al erg genoeg dat grote delen van de wereld issues hebben waardoor dat uiterst moeizaam verloopt maar het is werkelijk schrijnend om te zien dat in de rijke westerse wereld zo veel domme, asociale en ronduit vijandige mensen expliciet niet mee willen werken aan een betere wereld.

NieuwsFilm

meest populair