'Star Wars'-prequelfilms krijgen steun uit onverwachte hoek

'Star Wars'-prequelfilms krijgen steun uit onverwachte hoek

En Mark Hamill weet ook waarom de films zo onder vuur liggen.

De afgelopen jaren zagen we de Star Wars-vervolgfilms voorbijkomen en deze werden veelal matig ontvangen. Die ontvangst is te vergelijken met die van de Star Wars-prequelfilms. Ook die trilogie kreeg een berg kritiek over zich heen.

Ook acteur Mark Hamill heeft zich al kritisch uitgelaten over de gekozen verhaallijn in de recente films. In het boek 'Howard Kazanjian: A Producer's Life' valt te lezen wat hij van de prequelfilms vindt, waarin hij overigens niet te zien is.

Mark Hamill onder de indruk
"Ik was onder de indruk dat de prequels hun eigen identiteit hadden. Ze werden bekritiseerd omdat ze veel uitlegden, intelligenter waren en waarschijnlijk minder commercieel waren," aldus Hamill. "Het is een donkerder verhaal."

"Maar in het tijdperk van sociale media worden de stemmen van mensen versterkt en ik ben geschokt over hoe brutaal ze kunnen zijn, niet alleen in het geval van

Recent keerde Hamill opnieuw terug. Hij was te zien in het tweede seizoen van The Mandalorian en die bijdrage werd een stuk beter ontvangen dan zijn vertolking van de oude Luke Skywalker in de vervolgfilms.


NieuwsFilm

meest populair