Deze acteur is boos over 'witte' casting 'Super Mario Bros'-film

Deze acteur is boos over 'witte' casting 'Super Mario Bros'-film

De casting van Chris Pratt en Charlie Day als Mario en Luigi valt niet bij iedereen in goede aarde.

Afgelopen week onthulden Nintendo en Illumination de stemmencast voor de volgend jaar te verschijnen animatiefilm Super Mario Bros.. De cast wordt aangevoerd door Chris Pratt en Charlie Day als respectievelijk Mario en Luigi, en dát valt niet bij iedereen in goede aarde.

Acteur John Leguizamo, die Luigi speelde in de live-action Super Mario Bros. uit 1993, liet via zijn Twitter-account weten aan een kant blij te zijn dat er een reboot komt, maar leverde ook kritiek over het gebrek aan diversiteit in de stemmencast.

Hieronder de tweet van Leguizamo:



Super cast
Naast Pratt en Day zullen in Super Mario Bros. ook de volgende acteurs te horen zijn: Anya Taylor-Joy (als Princess Peach), Jack Black (als Bowser), Keegan-Michael Key (als Toad), Seth Rogen (als Donkey Kong), Fred Armisen (als Cranky Kong), Kevin Michael Richardson (als Kamek) en Sebastian Maniscalco (als Spike). Charles Martinet (de acteur die Mario de laatste decennia van een stem voorzag) zal meerdere cameo's hebben.

Leguizamo heeft het weliswaar over diversiteit, maar lijkt over het hoofd te hebben gezien dat de Afro-Amerikaanse Key en Richardson onderdeel uitmaken van de cast.

NieuwsFilm

meest populair