Quentin Tarantino onthult waarom hij zo vaak de voeten van bloedmooie actrices laat zien

Quentin Tarantino onthult waarom hij zo vaak de voeten van bloedmooie actrices laat zien

Dit is hét teken van een goede regisseur!

Quentin Tarantino heeft al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan cult-films als Reservoir Dogs en Pulp Fiction, maar ook recentere films als Django Unchained en The Hateful Eight. In veel van zijn projecten zien we de voeten van actrices en nu laat de regisseur weten waarom.

Er wordt vaak gezegd van Tarantino dat hij een voetfetisj heeft. Er komen dan ook behoorlijk wat shots voorbij in zijn films van de voeten van allerlei actrices. Denk bijvoorbeeld aan Uma Thurman in Kill Bill, Diane Kruger in Inglourious Basterds en Margot Robbie in Once Upon a Time in Hollywood, om er maar een paar op te noemen.

De reden
Tijdens een recent interview liet de regisseur zich erover uit. Zo zegt hij: "Veel films van goede regisseurs bevatten shots van voeten. Dat is gewoon iets wat goede regisseurs doen. Ik ben dan ook verre van de enige die dit doet."

"Voordat men over mij begon te zeggen dat ik de regisseur met de voetfetisj was, werd al eerder hetzelfde gezegd over Luis Bunuel. Voor hem werden dan weer Alfred Hitchcock en Sofia Coppola hiervan 'beschuldigd'. Dit is enkel en alleen gewoon het teken van een goede regisseur".

Nog een film
Tarantino's laatste film was een groot succes, dus het is niet zo heel gek dat veel filmfans met smart uitkijken naar zijn volgende project, wat hoogstwaarschijnlijk ook zijn laatste zal zijn.

De regisseur heeft de laatste jaren al vaker gezegd maar 10 films te willen maken en zich dan met andere dingen te gaan bezig houden dan films maken.

NieuwsFilm

meest populair