Onverwachte monsterscore voor 'Venom 2' onvermijdelijk

Onverwachte monsterscore voor 'Venom 2' onvermijdelijk

Niet $40 tot 60 miljoen, maar veel meer in eerste weekend in de States.

Sony Pictures dacht dat Venom: Let There Be Carnage zou starten met een Noord-Amerikaanse box office-start van zo'n $40 miljoen. De deskundige website Deadline dacht eerder aan $60 miljoen en nu blijkt dat die score waarschijnlijk veel hoger gaat uitpakken.

De score van afgelopen vrijdag kwam, inclusief de nachtelijke voorpremières, uit op 37,3 miljoen dollar en volgens Variety zou de film van Sony gaan uitkomen op maar liefst 71,3 miljoen dollar. En dat is bijna de score van Venom in 2018.

Monsterscore voor Venom 2 in de maak
Mocht die score van 71,3 miljoen dollar behaald worden, dan is dat een kleine 9 miljoen dollar onder de opbrengst van Venom. In 2018 kwam de eerste film tot net even meer dan 80,2 miljoen dollar. In de States werd er uiteindelijk $213,5 miljoen opgehaald en wereldwijd eindigde de teller op $856,1 miljoen.

De tweede Marvel-film in Sony's Spider-Man Universe zou een productiebudget van 110 miljoen dollar hebben gehad, vergelijkbaar met het budget van het eerste deel.

Vooralsnog ziet het er dus goed uit voor Andy Serkis' Venom: Let There Be Carnage waarin de titelrol is weggelegd voor Tom Hardy. Vanaf 20 oktober zie je zwarte gevaarte op het Nederlandse scherm.

NieuwsFilm

meest populair