'Venom: Let There Be Carnage' was eerst bijna niet af: "Releasedatum was niet te doen"

'Venom: Let There Be Carnage' was eerst bijna niet af: "Releasedatum was niet te doen"

Andy Serkis is blij dat de film een jaar werd uitgesteld vanwege de coronapandemie.

Marvel-fans verslonden Venom: Let There Be Carnage dit weekend haast met huid en haar. Achteraf blijkt regisseur Andy Serkis blij te zijn dat het publiek een jaar langer heeft moeten wachten op de film, zo vertelt hij in de podcast ReelBlend. Het lukte hem namelijk nauwelijks om de deadline van vorig jaar te halen.

Venom: Let There Be Carnage had oorspronkelijk vorig jaar oktober in de bioscopen moeten verschijnen. "De oorspronkelijke releasedatum was bijna niet haalbaar geweest", begint Serkis. "Om eerlijk te zijn, hebben we de laatste visuele effecten pas vorige week afgerond. We bleven deze maar verfijnen en verfijnen".

Volgens de regisseur was de kwaliteit van Venom: Let There Be Carnage stukken minder geweest als deze vorig jaar was verschenen. "We hadden hier veel werk aan. Onze ambities waren torenhoog, maar de tijd om deze fatsoenlijk te realiseren bijlange na niet lang genoeg", licht hij toe.

Hoewel Serkis dus blij is dat de releasedatum vanwege de pandemie uiteindelijk alsnog werd uitgesteld, bracht de pandemie wel andere uitdagingen met zich mee.

"Het team van de visuele effecten zit verspreid over de hele wereld", vertelt hij. "Het vroeg van iedereen de nodige discipline om zo [via de digitale weg] alle beelden die de artiesten hadden aangeleverd te beoordelen".

Gelukkig kwam alles uiteindelijk dus goed.

NieuwsFilm

meest populair