Jamie Lee Curtis (Halloween) negatief over plastische chirurgie en sociale media

Jamie Lee Curtis (Halloween) negatief over plastische chirurgie en sociale media

Beide vervormen onze conceptie van schoonheid en zorgen voor veel problemen bij jongeren.

Vele actrices zeggen dat wanneer ze ouder worden ze aan de zijkant worden gezet door de filmindustrie. Jamie Lee Curtis, voornamelijk bekend van Halloween-franchise, draait echter al heel wat jaartjes mee in Hollywood, maar zegt wel dat plastische chirurgie een steeds grotere en gevaarlijkere rol begint te spelen.

Zo zegt de 62-jarige actrice dat ze zelf vroeger ook plastische chirurgie liet doen, maar dat dit niet het gewenste resultaat had: "Ik heb het geprobeerd, maar het werkte niet. Vervolgens raakte ik verslaafd aan Vicodin (een sterke pijnstiller) maar ben inmiddels alweer 22 jaar nuchter."

Negatief impact
Het is Curtis opgevallen dat er een groeiende populariteit is ontstaan van cosmetische ingrepen en dat dit negatieve gevolgen heeft op de schoonheidsnormen. Zo vervolgt de actrice: "Er is duidelijk een een huidige trend van fillers en andere procedures, maar als je eenmaal met je gezicht hebt geknoeid, dan krijg je het niet meer terug..."

Ook zegt de actrice dat sociale media een belangrijke maar vaak verkeerde rol speelt: "Kijk alleen eens naar al die 'filters' en alles wat we doen om ons uiterlijk online aan te passen. Oké, ik maak ook gebruik van sociale media, maar alleen voor belangrijke zaken".

Gevaar
Curtis is namelijk van mening dat sociale media meer kwaad dan goed met zich meebrengt: "Het is voornamelijk rotzooi. Ik lees nooit reacties, want dit is vandaag de dag gewoon gevaarlijk geworden".

"We weten nog niet wat voor een effect dit zal hebben op de jongeren op het langere termijn. Velen voelen zich rot, aangezien ze zich allemaal vergelijken. Mensen als ik zijn oud genoeg om te weten dat dit allemaal niet klopt en nep is, maar voor jongeren is dit echt een probleem".

NieuwsFilm

meest populair