Nieuwe Christopher Nolan-film 'Oppenheimer' is heel lang exclusief in de bioscoop te zien

100 dagen maar liefst.

Jim Pedd 9 oktober 2021 12:12 in Algemeen
Toen bleek dat Christopher Nolan na twintig jaar een punt zette achter zijn samenwerking met Warner Bros., sprongen meerdere filmstudio's enthousiast op om hem te werven.

Het leidde dus tot een biedingsoorlog, en wel eentje die gewonnen werd door Universal Pictures. Gek is dat niet, want Nolan kreeg een behoorlijk goede deal aangeboden.

Veel eisen stellen
Nolan is een regisseurs wiens films gewoonlijk een volledig origineel verhaal vertellen. En dat niet alleen: ze brengen vaak ook tientallen miljoenen op aan de box office. Veel is er niet bekend over zijn nieuwste film, al weten we dat hij een historisch drama maakt rond Robert J. Oppenheimer en zijn rol in de ontwikkeling van de eerste atoombom.

Universal Pictures en voorzitter Donna Langley onthulde tijdens een interview met Deadline dat Nolan veel eisen mocht stellen.

"Kijk, Chris heeft een precedent gesteld bij Warner Bros. en de twintig jaar dat hij films voor hen kon maken. Ik denk dat iedereen met wie hij sprak, weet dat hij weer naar zo'n deal zocht. En dat was voor mij een goede manier om binnen te komen, en iets dat wij graag voor hem willen regelen."

NieuwsFilm