'Eternals' verandert het Marvel Cinematic Universe voor altijd

'Eternals' verandert het Marvel Cinematic Universe voor altijd

Maar staat volledig op zichzelf.

Marvel-film Eternals wordt een epos dat zich over een periode van zo'n 7.000 jaar afspeelt. We volgen de eerste helden van de Aarde en nu blijkt dat de film volledig op zichzelf komt te staan. Maar tegelijk wel het Marvel Cinematic Universe 'voor altijd' verandert.

Tijdens een interview met de site Fandango vertelde regisseur Chloe Zhao in hoeverre de nieuwe film verbonden is aan het multiversum (en daarmee het narratief dat begonnen werd met Loki). Dat blijkt niet zo te zijn.

Volledig op zichzelf
"De film staat volledig op zichzelf. Als je weet dat de helft van het universum verdween en daarna weer terug kwam, dan weet je alles wat je over deze film moet weten", aldus de regisseur.

Maar dat wil niet zeggen dat Eternals dan geen impact heeft op het MCU in bredere zin, want "wat in deze film gebeurt heeft gigantische gevolgen voor de toekomst."

De film wordt de eerste waarin we de Eternals leren kennen; aliens die gemaakt zijn door de Celestials en de Aarde duizenden jaren lang hebben beschermd tegen hun kwaadaardige tegenhangers, de Deviants.

NieuwsFilm

meest populair