'Star Trek'-acteur haalt keihard uit naar prins William: "Je snapt er echt niks van"

'Star Trek'-acteur haalt keihard uit naar prins William: "Je snapt er echt niks van"

Volgens William Shatner is het ontzettend waardevol dat miljardairs als Jeff Bezos zoveel investeren in de ruimtevaart.

William Shatner vindt de kritiek die de Britse prins William heeft geuit op zijn recente ruimtereis maar onzin. Volgens de Star Trek-acteur is het ontzettend waardevol dat miljardairs als Jeff Bezos zoveel investeren in de ruimte.

"Hij is geweldige, vriendelijke, goed opgeleide man. Op een dag wordt hij de koning van Engeland. Hij heeft het hier echter volledig mis", reageert Shatner tegenover Entertainment Tonight op de recente kritiek van prins William op toeristische ruimtereizen.

Hoewel de prins Bezos niet bij naam noemde, was het wel duidelijk dat hij het onder meer over de Amazon-oprichter had. In een interview met BCC zei hij namelijk het volgende: "De slimme mensen van deze wereld zouden zich moeten focussen op het redden van deze planeet, niet op het vinden van de volgende leefbare planeet".

Volgens William moeten we onze planeet niet te snel opgeven. "Het is te vroeg om het heelal te verkennen en na te denken over oplossingen voor de verre toekomst", lichtte hij zijn commentaar toe. "Ook zijn er fundamentele vragen over vervuiling door de ruimtevaart. Daarom heb ik absoluut ook geen interesse om ooit zelf de ruimte in te gaan".

Shatner meent echt dat de prins het bij het verkeerde eind heeft. "Het idee achter deze ruimtereizen is niet om even leuk te laten zien dat je in de ruimte bent geweest", aldus de 90-jarige acteur.

"We doen dit met het idee om de vervuilende industrie ooit naar boven te kunnen verplaatsen. Onze reis was slechts een van de vele babystapjes in het grotere geheel. Je hebt rijke mensen als Jeff Bezos simpelweg nodig om zulke ontwikkelingen aan te wakkeren".

NieuwsFilm

meest populair