Robin Williams wilde heel graag deze rol spelen in de 'Harry Potter'-franchise

Nee, het gaat niet om de rol van Hagrid!

Wouter Drummen 16 oktober 2021 17:18 in Algemeen
De nodige filmfanaten weten dat de met een Oscar bekroonde Robin Williams maar wat graag mee had willen spelen in de Harry Potter-franchise. De geliefde acteur had in eerste instantie zijn zinnen gezet op de rol van Hagrid, maar deze ging naar Robbie Coltrane. Dit was echter niet de enige rol waar Williams interesse in had...

Harry Potter-regisseur Chris Columbus, bekend van de eerste twee delen, liet tijdens een recent interview namelijk weten dat Williams ook graag de rol van professor Lupin had willen spelen. Ondanks het feit dat Columbus het erg goed met Williams kon vinden en al meerdere keren samen hadden gewerkt aan projecten als Mrs. Doubtfire en Nine Months, kon de filmmaker Williams' wens geen werkelijkheid maken.

Regel
Columbus moest hem afwijzen, aangezien J.K. Rowling voor de opnames had besloten enkel en alleen voor Britse acteurs te gaan. De filmmaker laat weten dat het lastig was nee tegen Williams te zeggen.

Zo zegt Columbus: "Ik had een gesprek met Robin Williams, die graag Lupin wilde spelen. Het was erg moeilijk voor mij om te zeggen: 'Het is geheel Brits. Er iets niets wat ik voor je kan doen...'"

Aandeel
Williams probeerde het echter nog een keer voor het derde deel, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, maar helaas weer zonder succes. Wel trad hij voor dit deel op als producent.

Ondanks het feit dat de rol van Remus Lupin uiteindelijk naar David Thewlis ging, die het bijzonder goed deed, zou het natuurlijk ook heel interessant zijn geweest als Williams zo'n belangrijke rol in de franchise gespeeld zou hebben.

1 Reactie

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RelentLess

Avatar

Nog steeds een zeer groot gemis voor de filmwereld. Wat mij betreft de beste (comedy) acteur ooit.

NieuwsFilm

meest populair