Disney komt met weer een live-action sprookje

Merlin komt naar het witte doek.

Love and Monsters-regisseur Michael Matthews heeft zijn volgende project gevonden. Hij heeft namelijk getekend om Disney's Merlin te regisseren. Dat is een verfilming van T.A. Barron's boekenreeks met dezelfde titel.

Deadline meldt dat Michael Matthews getekend heeft voor de regie van The Merlin Saga, een meerdelige boekenreeks van T.A. Barron.

Vroeg in ontwikkeling
Hoewel het project nog vroeg in ontwikkeling verkeert, zal deze vermoedelijk het eerste van de boeken verfilmen: The Lost Years.

Daarin volgen we een jonge Merlijn, en zien we het nooit eerder vertelde verhaal van zijn jeugd. Dat houdt met name in dat Merlijn op allerlei opdrachten gaat, waar hij nieuwe vaardigheden leert. Allemaal om hem klaar te stomen om uiteindelijk de legendarische tovenaar te worden die we kennen uit de verhalen rond King Arthur.

Het scenario van de film is geschreven door Chris Weitz. Verder is Gil Netter betrokken als producent. Eerder was Ridley Scott betrokken bij het project, maar hij moest de film verlaten wegens zijn drukke agenda.

The Merlin Saga bestaat uit twaalf boeken. Er is dus genoeg te verfilmen voor Disney.

NieuwsFilm

meest populair