Eindelijk onthult 'Star Wars' een afbeelding van de schurk Darth Plagueis

Eindelijk onthult 'Star Wars' een afbeelding van de schurk Darth Plagueis

Die zagen we nog niet.

Een Star Wars tie-in boek geeft lezers eindelijk een gevoel van hoe Darth Plagueis eruit zag. Voor het eerst in het canon krijgen we daarvan een indruk!

Het verhaal van Darth Plagueis the Wise speelde een cruciale rol in de verleiding van Anakin Skywalker door Palpatine. Het is een legende van de Sith, zo verkocht Palpatine het althans aan de jonge Jedi. Hij deed het voorkomen dat Darth Plagueis een legende was onder de Sith, iemand die de dood overwonnen had tot zijn leerling hem gedood had. Uiteindelijk bleek dat Palpatine z'n eigen meester gedood had en dat die meester niemand minder dan Darth Plagueis was. Maar goed, hij blijft een mysterieus figuur.

Darth Plagueis
Interessant is dat zelfs het oude Expanded Universe (tegenwoordig Star Wars Legends) zelden keek naar wie Darth Plagueis nou was.

Nu komt Lucasfilm met een boek genaamd Secrets of the Sith, dat zogenaamd geschreven is door Palpatine zelf.

In dat boek schrijft Palpatine ook over zijn band met Darth Plagueis en zien we een beeld van hem. Het is een vrij frustrerend beeld, dat enkel bevestigt dat de leermeester van Palpatine een lang, smal wezen was dat zichzelf in de schaduwen verborgen hield en ogen had die brandden met een sinister vuur:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair