Eindelijk onthult 'Star Wars' een afbeelding van de schurk Darth Plagueis

Die zagen we nog niet.

Jim Pedd 20 oktober 2021 11:53 in Algemeen
Een Star Wars tie-in boek geeft lezers eindelijk een gevoel van hoe Darth Plagueis eruit zag. Voor het eerst in het canon krijgen we daarvan een indruk!

Het verhaal van Darth Plagueis the Wise speelde een cruciale rol in de verleiding van Anakin Skywalker door Palpatine. Het is een legende van de Sith, zo verkocht Palpatine het althans aan de jonge Jedi. Hij deed het voorkomen dat Darth Plagueis een legende was onder de Sith, iemand die de dood overwonnen had tot zijn leerling hem gedood had. Uiteindelijk bleek dat Palpatine z'n eigen meester gedood had en dat die meester niemand minder dan Darth Plagueis was. Maar goed, hij blijft een mysterieus figuur.

Darth Plagueis
Interessant is dat zelfs het oude Expanded Universe (tegenwoordig Star Wars Legends) zelden keek naar wie Darth Plagueis nou was.

Nu komt Lucasfilm met een boek genaamd Secrets of the Sith, dat zogenaamd geschreven is door Palpatine zelf.

In dat boek schrijft Palpatine ook over zijn band met Darth Plagueis en zien we een beeld van hem. Het is een vrij frustrerend beeld, dat enkel bevestigt dat de leermeester van Palpatine een lang, smal wezen was dat zichzelf in de schaduwen verborgen hield en ogen had die brandden met een sinister vuur:
9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Apart dat Mary Sue Rey en Huile Ren ook op de cover staat. Beide zijn geen canon.

Nature

Avatar

Het tenminste iets.
Maak gewoon sequels met Rey en vertel haar verhaal verder met plagueis als nieuwe vijand die ze bestrijden moeten en dat ie achter alles zat ook de terugkeer van palpatine bv...

Lache toch.

Goku32

Avatar

Maar waarom zouden we dit willen zien ei gelijk. We weten toch dat hij het niet overleeft

Hiss

Avatar

Met het oog op de toekomst hebben ze het plaatje wel zo gemaakt dat je de onderkant er makkelijk af kunt knippen.
Dus photoshoppen is dan niet meer nodig.

Rancisis

Avatar

In 2012 verscheen er een legends boek over Darth Plagueis met op de cover al een duidelijk beeld van de Sith Lord. Op de huidige afbeelding valt minder waar te nemen van hem.

Artificialis

Avatar

En over een paar jaar blijkt dat Darth Plagueis eigenlijk overal achter zat. En dat The Emperor, Darth Vader, Count Dooku, Darth Maul en Kylo Ren allemaal klonen waren om iedereen voor de gek te houden.

@Nature
Je was mij al voor zie ik. Zo makkelijk is Kathleen 'bimbo' Kennedy's denkwijze dus te voorspellen. Want ze blijven bij KennedyFilm volhouden dat zij het allemaal vooraf heeft uitgedacht. Terwijl J.J. Abrams en Rian Johnson overduidelijk alles hebben zitten improviseren.

r3-xy

Avatar

Dus, als ik op de omschrijving en afbeelding afga... Darth Plagueis was een uit de kluiten gewassen Jawa?

SteefL

Avatar

Darth Plagues is niet 'lang', hij is gewoon boven Palpatine afgebeeld. Palpatine is toch ook niet langer dan Darth Vader, hij wordt hier alleen boven Vader afgebeeld.

Eddie Singer

Avatar

Rey 'Ik weet ook niet waarom ik alles zo ontzettend goed kan, zo goed dat het beangstigend is' Palpatine is op deze poster groter dan Kylo Ren...

Blijkbaar is het stil geworden rondom verpletterend succesvolle The High Republic-boeken...die zelfs in The New York Times Bestseller List voorkwamen?...Een lijst die overigens geheel bedacht/samengesteld/gefantaseerd is! Niet vanwege zoiets relevants als verkoopcijfers of zo...

NieuwsFilm

meest populair