Drama: Alec Baldwin schiet cameravrouw dood op filmset ook regisseur zwaargewond

Drama: Alec Baldwin schiet cameravrouw dood op filmset ook regisseur zwaargewond

Een zeer tragisch en verdrietig incident.

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin heeft tijdens de opnames van zijn nieuwe westernfilm Rust per ongeluk cameravrouw Halyna Hutchins doodgeschoten. Ook verwondde hij regisseur Joel Souza.

Dit dramatische ongeluk vond gisteren plaats op de set van Rust in de Amerikaanse staat New Mexico. Voor een scène moest Baldwin schieten met een neppistool waarin losse flodder hadden moeten zitten. Er bleek echter ander materiaal in het wapen te zitten, al is nog onduidelijk wat precies.

Volgens de politie raakte Baldwin zowel cameravrouw Hutchins als regisseur Souza toen hij het wapen afvuurde. Hutchins werd in haar buik getroffen en overleed later aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Souza zou geraakt zijn in zijn sleutelbeen en is buiten levensgevaar.

Het onderzoek naar het incident is nog volop gaande. Logischerwijs zijn de opnames van de film, die Baldwin ook mede produceert, voorlopig stilgelegd. "Iedereen is volledig ontdaan door deze tragedie", reageert het productiebedrijf achter de film in een statement. "We betuigen de familie en geliefden van Halyna ons diepste medeleven".

Extra verdrietig is dat Hutchins eerder deze week nog een filmpje postte op Instagram waarin ze vertelde hoe tof ze het wel niet vond om aan een western mee te mogen werken. De getalenteerde cameravrouw mocht slechts 42 jaar worden.



NieuwsFilm

meest populair