'X-Men'-maker Simon Kinberg over MCU-toekomst van de helden

Hoe kijkt hij naar de toekomst van de X-Men?

Jim Pedd 23 October 2021 11:01 in Algemeen
Marvel Studios voegt de X-Men toe aan het Marvel Cinematic Universe. Vanaf welk moment dat het geval gaat zijn weten we nog niet en er is ook nog geen nieuwe film in de franchise aangekondigd door de filmstudio.

Het blijft dus de vraag wat het nieuwe tijdperk van X-Men producties ons gaat brengen. Voormalig X-Men producent Simon Kinberg laat in elk geval weten dat hij er enorm naar uitkijkt.

De X-Men bij Marvel Studios
Kinberg heeft jarenlang de X-Men franchise vorm kunnen geven voor 20th Century Fox, maar nu verkeren de personages in handen van Marvel Studios.

De producent kijkt enorm uit naar de toekomst: "Een deel van mij is echt heel geïnteresseerd in wat zij gaan doen om het anders te maken."

"Zonder dat ik dit bombastisch bedoel: het is een beetje als Shakespeare, waarbij een miljoen mensen Hamlet gespeeld hebben. Er zijn zoveel fascinerende versies van Hamlet. Ik begon zelf met de oorspronkelijke X-Men cast, en ging toen naar de First Class cast en heb hen samen in een film weten te krijgen en hen daarna weer uit elkaar zien gaan. En we deden iets heel anders met Logan dan we met Wolverine en de hoofd-X-Men films deden. Er zijn zoveel richtingen die je in kan slaan."

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Simon Kinberg, de man die altijd zal worden herinnerd als de schrijver van X-Men: The Last Stand en de regisseur van X-Men: Dark Phoenix. Het is voor beide films jammer dat we nooit hebben mogen meemaken wat Bryan Singer met de Phoenix verhaallijn zou hebben gedaan.

Leo Teenhakker

Avatar

Bryan Singer wou sowieso van Days of Future Past twee delen uitbrengen en van Dark Phoenix een trilogie maken (net als in de animatiefilms van Fox).

Dankzij de geldbeluste Kinberg werden beide films gerusht in 1 deel en heeft Singer nooit zijn volle potentie en die van de cast kunnen gebruiken.

NieuwsFilm

meest populair