Dit is hoe Maximus terug kan keren in 'Gladiator 2'

Dit is hoe Maximus terug kan keren in 'Gladiator 2'

Wie is nou ooit echt dood in een film?

Regisseur Ridley Scott stelt dat hij op dit moment werkt aan het langverwachte vervolg op Gladiator. Lange tijd vermeed de filmmaker de franchise, maar nu keert hij dus terug.

In Gladiator volgen we Maximus, een generaal die tot slaaf gemaakt wordt en uiteindelijk gladiator wordt. Hij offert uiteindelijk zijn leven op, in een tragisch einde dat zo mooi gemaakt was dat Russell Crowe er een Oscar voor kreeg. De vraag is natuurlijk was zo'n nieuwe Gladiator-film brengt. Hoe keert Maximus terug, als hij terugkeert? Daar zijn meerdere manieren voor.

#1: Het idee van Nick Cave
Allereerst is er een script dat Nick Cave schreef, waarin Maximus terug uit de dood keert nadat hij enige tijd in het hiernamaals doorbrengt. Hij wordt teruggebracht door de Romeinse goden, die zijn ziel in het lichaam van een gevallen soldaat plaatsen. Hij moet de slachting van christenen door de zoon van zijn vroegere geliefde stoppen. Waarom Romeinse goden uiteindelijk Maximus terug brachten om Christenen te redden die niet in hen geloofden werd niet heel duidelijk.

#2: De theorie van Doug Wick
Producent Doug Wick had ook een eigen idee. Dat had te maken met de Christelijke symboliek van de dood van Maximus. Het lichaam van Maximus zou in een tombe geplaatst worden. Een paar dagen later blijkt de tombe leeg te zijn, en is Maximus wederopgestaan.

#3: Nog een theorie
Een idee van de agent van Russell Crowe was om te doen alsof Maximus nooit dood was, maar gewoon deed alsof. Het lichaam van Maximus was nep aan het einde van Gladiator en het personage zou nog in leven zijn. Een beetje een pijnlijk idee, want dat doet af aan het heldhaftige einde van de vorige film.

#4: Ridley Scott weet het ook
Scott vertelde in een interview in 2017 nog dat hij wel wist hoe hij Maximus terug zou willen brengen. De manier waarop is niet zeker en we weten ook niet zeker of het nou wel of niet de bedoeling is om Maximus terug te brengen voor de tweede film.

NieuwsFilm

meest populair