Hoe Superman nu opeens in het Marvel Cinematic Universe bestaat

Hoe Superman nu opeens in het Marvel Cinematic Universe bestaat

Er is een logische verklaring voor.

De filmreeksen rond de personages uit de strips van Marvel Comics en DC Comics domineren steeds meer het witte doek en het lijkt ergens onvermijdelijke dat de reeksen ooit een keer zullen overlappen. Al zou het maar eenmalig zijn. Let op SPOILERS!!

Maar dat er al hier en daar in de films wordt verwezen naar het bestaan van de andere superheldenwereld is al vaker gebeurd. Recent werd duidelijk dat in Eternals van Nomadland-regisseur Chloé Zhao een verwijzing zit naar Superman.

Hoe Superman in Eternals komt
Tijdens een scène wordt Ikaris (Richard Madden) aangezien voor Superman. In gesprek met Variety laat de Oscarwinnares weten hoe zij het voor elkaar kreeg om de Man van Staal te benoemen in haar Eternals.

"Daar neem ik de verantwoordelijkheid voor," antwoordde Zhao op de vraag wie er verantwoordelijk voor is dat Superman nu bestaat in het MCU. "Je schrijft het op, laat het aan Kevin [Feige] zien, als hij niets zegt, mag je het doen," zei Zhao lachend. "Ik denk niet dat er een gesprek over is geweest. Niet echt, behalve dat hij zei: 'Oh, dat is cool'."

Nog een DC-personage benoemd
Overigens zit er in Eternals nog een verwijzing naar een DC-personage. Zo wordt een menselijke bediende door Gilgamesh (Don Lee) Alfred genoemd, als in de butler van Bruce Wayne.

Maar bestaan ze ook echt? "Alles waar in deze film naar wordt verwezen, of het nu in woorden of visueel is, is een eerbetoon,", zei Zhao. "Het is uit liefde en onze bewondering voor deze personages." Vanaf 3 november kun je het met eigen ogen zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair