Kevin Feige wilde alleen deze acteur als Doc Ock in het MCU

Kevin Feige wilde alleen deze acteur als Doc Ock in het MCU

Alfred Molina was altijd de enige optie.

In de trailer van Spider-Man: No Way Home zit een gaaf moment waarin Alfred Molina (Spider-Man 2) weer te zien is als Dr. Octopus, een rol die hij in 2004 voor het laatst speelde. Hoewel dit het gevolg lijkt van de introductie van het multiversum in het MCU is er volgens Kevin Feige nooit sprake geweest van het hercasten van de rol.

In een interview met Empire geeft hij aan dat Alfred Molina wat hem betreft ook de enige acteur is die deze rol kan spelen.

"Schurken terugbrengen die al eens op het scherm te zien zijn geweest, moeten we dat wel willen?" vraagt Fiege zich af. "Nee, dan liever personages die nog niet eerder te zien zijn geweest, zoals Vulture en Mysterio. Maar als je dan Dr. Octopus weer terugbrengt zie ik niet in hoe iemand anders dan Alfred Molina de rol zou kunnen spelen. Hij is perfect gecast."

Sceptisch over terugkeer
Alfred Molina was zelf eerst sceptisch over de terugkeer naar de rol die hij 17 jaar geleden voor het laatst speelde. Onduidelijk is of de digitale verjongingstechnologie die eerder werd toegepast op Samuel L. Jackson en Robert Downey Jr. nu ook op Alfred Molina zal worden toegepast, of dat er sprake zal zijn van een oudere Dr. Octopus. Ook is nog de vraag hoe het personage verhaaltechnisch teruggebracht kan worden. Dr. Octopus stierf immers aan het einde van Spider-Man 2.

Hoe Dr. Octopus zijn entree maakt in het MCU en waarom hij achter deze versie van Spider-Man aan zit zal duidelijk worden vanaf 16 december, als Spider-Man: No Way Home in de bioscoop te zien is.

NieuwsFilm

meest populair