'Star Wars'-fans hebben een wel heel gestoorde theorie: Er zitten twee Luke Skywalkers in 'A New Hope'

'Star Wars'-fans hebben een wel heel gestoorde theorie: Er zitten twee Luke Skywalkers in 'A New Hope'

Dat is pas bizar.

Er zijn natuurlijk heel wat fantheorieën die rondgaan over grote films en series. Soms blijken die wel heel opvallend, zoals de theorie over Bigger Luke.

De Bigger Luke Hypothesis is misschien wel een van de meest absurde fantheorieën die je op het internet kan vinden. Het idee is dat er twee Luke Skywalker's zijn in de oorspronkelijke Star Wars-trilogie, waarbij er eentje twee tot drie centimeter langer is dan de ander.

Grotere Luke Skywalker
Volgens de fans zijn er twee Luke's in de films te zien. Er is Luke Prime, de Luke die we allemaal wel kennen, die in de overgrote meerderheid van de films te zien is. Maar Bigger Luke is een dubbelganger die soms in een frame te zien is.

Het idee is nog best interessant ook als je kijkt. Op sommige momenten in de oorspronkelijke Star Wars-trilogie lijkt het er bijna op dat Luke soms wat langer is dan op andere momenten. Vaak meten fans dat aan de hand van de lengte van Luke tegenover die van Han Solo.

En inderdaad, op sommige momenten lijkt Luke wat langer te zijn dan Han, terwijl hij op andere momenten juist wat kleiner is. Hieronder zie je een vergelijking die The Guardian plaatste:


Bekijk de afbeelding

Mark Hamill hoorde een tijd geleden ook al over deze theorie en haakte er handig op in:



NieuwsFilm

meest populair