'Harvey Weinstein haalde een vuile streek uit met Robin Williams'

'Harvey Weinstein haalde een vuile streek uit met Robin Williams'

Weinstein wilde de acteur niet meer betalen voor 'Good Will Hunting' en haalde de film daarom eerder uit de bioscopen.

Kevin Smith, bekend van films als Dogma en de Clerks-franchise, komt met een nieuw boek genaamd Kevin Smith's Secret Stash. Hierin deelt hij een minder leuk weetje over Good Will Hunting.

Smith werkte mee aan het project als executive producer. De film deed het geweldig maar had het volgens Smith nog heel wat beter kunnen doen, maar Harvey Weinstein, destijds de baas van Miramax, besloot de succesvolle film eerder uit de bioscopen te halen.

De reden
Smith zegt dat Weinstein dit enkel en alleen deed om Robin Williams te pesten. De acteur had namelijk een deal getekend dat als de film meer dan 100 miljoen dollar zou opleveren, hij dan een groter percentage van het brutobedrag zou ontvangen en dus meer betaald zou krijgen door Miramax.

Ondanks het feit dat de film het erg sterk deed aan de box-office, was Good Will Hunting dus maar een korte tijd te zien. Zo zegt Smith: "Ik herinner me het nog goed dat 'Good Will Hunting' niet meer te zien was, iets wat ik echt heel raar vond..."

Vuile streek
Zo gaat Smith verder: "Ik dacht: 'Waarom doen ze dit? Er is zo veel Oscar-buzz rondom de film en waarom ermee stoppen zolang er geld binnenkomt?' Nu weet ik dat ze dit deden om Robin niet meer te betalen. Zodra de film op video uitkwam, kon Robin er niks meer aan verdienen. De film had het beter kunnen doen, maar de hebzucht van Weinstein was te groot..."

Uiteindelijk was Good Will Hunting alsnog goed voor een wereldwijde 225 miljoen dollar. De film werd eveneens genomineerd voor maar liefst 9 Oscars maar wist er maar twee te winnen. Gelukkig kreeg Williams er wel een voor Beste Mannelijke Bijrol, wat niet meer dan verdiend is. Zijn rol in de film wordt dan ook beschouwd als een van zijn beste prestaties.

NieuwsFilm

meest populair