'Ghostbusters: Afterlife' wordt al jaren ontwikkeld door Sony

'Ghostbusters: Afterlife' wordt al jaren ontwikkeld door Sony

Dat belooft pas wat.

Ghostbusters: Afterlife-regisseur Jason Reitman laat weten dat hij al in 2016 met Sony Pictures belde over zijn vervolg, toen de studio nog bezig was met de gefaalde reboot uit 2016.

Die reboot draaide om een nieuw Ghost Corps, en in het kader van die film besloot de filmstudio zelfs een aparte filmstudio op te richten. De hoop was om de lang slapende franchise tot een wakkere reus te kunnen maken.

Jason Reitman's film
Reitman en co-schrijver Gil Kenan pitchten hun derde film in 2016 bij Sony, in hetzelfde jaar dat de reboot werd uitgebracht. Afterlife eindigde ermee dat Sony Reitman de kans gaf om de film in het geheim te ontwikkelen.

"Ik geloof dat slechts drie mensen bij Sony van het bestaan af wisten," vertelde Reitman tijdens een interview met Insider. "Elke producent moest naar Ghost Corps komen en het scenario lezen en daarna vertrekken."

"Ik wilde echt niet dat het zou uitlekken dat we deze film aan het schrijven waren. Vooral niet nadat ik jarenlang heb gezegd dat ik geen Ghostbusters-film wil maken."

De filmmaker wees de kans inderdaad jarenlang af. Hij wilde jarenlang ook vooral een indie-filmmaker zijn, tot hij uiteindelijk een verhaal vond dat voor hem een liefdesbrief aan de franchise, de fans en zijn vader is.

NieuwsFilm

meest populair